Μαρέβα, Ολγα Κεφαλογιάννη και Γεωργία Σαμαρά θαύμασαν τις «Νύφες» στο Μουσείο Μετάξης

19:57 6/6/2018 - Πηγή: Protagon

Οι «Νύφες – Ιστορίες από Μετάξι» είναι η περιοδική έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου» (ΠΛΙ) η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο Σουφλί.

Τα εκθέματά της είχαν τηv ευκαιρία να δουν από κοντά, το πρωί της Τετάρτης, στη διάρκεια επίσκεψής τους, η επιχειρηματίας και σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η βουλευτής του κόμματος Ολγα Κεφαλογιάννη και η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες ελληνικών και ξένων οίκων

Οι τρεις κυρίες ήταν προσκεκλημένες της προέδρου του ΠΙΟΠ Σοφίας Στάικου η οποία, μαζί με τη διευθύντρια του Ιδρύματος Αλεξάνδρα Ράπτη, τις συνόδευσαν στο Σουφλί όπου και τις ξενάγησαν στην έκθεση και στους χώρους του Μουσείου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, με χρονολογική σειρά, 30 περίτεχνα νυφικά, μερικά από τα οποία εκτίθενται πρώτη φορά, καθώς και αξεσουάρ γάμου, καλύπτοντας ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, από τα νυφικά της αστικής κοινωνίας έως εκείνα των αγροτικών περιοχών της Ελλάδας.

Κάθε νυφικό, εκτός των άλλων, «αφηγείται» διάφορες ιστορίες, τόσο της γυναίκας που το φόρεσε όσο και της εποχής που δημιουργήθηκε

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της μόδας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα, και την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων των νυφικών αυτής της περιόδου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται -με χρονολογική σειρά- 30 περίτεχνα νυφικά

Από τα κομψά νυφικά του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις του 21ου αιώνα, το νυφικό ένδυμα συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα του αύριο.

The post Μαρέβα, Ολγα Κεφαλογιάννη και Γεωργία Σαμαρά θαύμασαν τις «Νύφες» στο Μουσείο Μετάξης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα