Μακρόν κατά Τραμπ για τους δασμούς: «Δεν τον νοιάζει αν απομονωθεί»

08:30 8/6/2018 - Πηγή: Protagon

Σε μια σχέση αγάπης-μίσους μοιάζει να μετατρέπεται αυτή μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η επίσκεψη του γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ μπορεί να έδειξε την ιδιότυπη χημεία τους, ωστόσο οι αποφάσεις του Τραμπ για την επιβολή δασμών σε προϊόντα από την ΕΕ έχουν επιβαρύνει το κλίμα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από τη σύνοδο των G7 στον Καναδά, δήλωσε ότι κανένας ηγέτης δεν είναι αιώνιος, δηλώνοντας εμμέσως ότι θα υιοθετήσει μια πιο

επιθετική στάση απέναντι στον Τραμπ.

Σε ερώτημα δημοσιογράφων εάν το πρόβλημα με τον Τραμπ είναι ότι «δεν τον νοιάζει εάν απομονωθεί», ο Μακρόν απάντησε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό: «Λέτε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν νοιάζεται καθόλου. Ισως όμως κανείς δεν είναι αιώνιος».

Πρόσθεσε ότι «οι έξι χώρες της G7 χωρίς τις ΗΠΑ σχηματίζουν όλες μαζί μια μεγαλύτερη αγορά σε σύγκριση με την αμερικανική αγορά».

«Δεν θα υπάρξει καμία παγκόσμια ηγεμονία, εφόσον γνωρίζουμε πώς να οργανωθούμε. Και δεν θέλουμε εκεί να υπάρχει μονάχα ένας», υπογράμμισε.

«Ενδεχομένως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται εάν θα απομονωθεί σήμερα, όμως εμάς δεν μας νοιάζει να είμαστε έξι, εφόσον καταστεί αναγκαίο» τόνισε ακόμη για να προσθέσει ότι «αυτοί οι έξι αντιπροσωπεύουν αξίες, αντιπροσωπεύουν μια οικονομική αγορά και κυρίως, αντιπροσωπεύουν μια πραγματική δύναμη σε διεθνές επίπεδο σήμερα».

Πριν από τη σύνοδο των επτά χωρών τα τρία ευρωπαϊκά μέλη, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία, θα έχουν τη δική τους συνάντηση. Ο Μακρόν και η Τερέζα Μέι θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη συνάντηση με τον νέο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε. Στη συνάντηση θα παραστούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

The post Μακρόν κατά Τραμπ για τους δασμούς: «Δεν τον νοιάζει αν απομονωθεί» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα