Λήξη του «ύποπτου περιστατικού» στον Πύργο του Άιφελ

23:47 1/9/2017 - Πηγή: Protagon

Συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας στο Παρίσι σήμανε το βράδυ της Παρασκευής, καθώς αποκλείστηκε σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή περιμετρικά του Πύργου του Αϊφελ, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο σταθμός του τρένου Γκαρ ντι Νορ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική αστυνομία, υπήρξαν αναφορές για περιστατικό με όπλο στον Πύργο του Αϊφελ, ενώ στήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά ενός αριθμού τουριστών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς πρόκειται για το πλέον πολυσύχναστο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, οι τουρίστες είχαν

κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας εντός των εγκαταστάσεων του Πύργου, πριν απομακρυνθούν με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων.

Οπως ανέφεραν γαλλικές πηγές, η καταγγελία έκανε λόγο για έναν άνδρα με όπλο και μαχαίρι, ο οποίος είχε κλειστεί σε ασανσέρ στον Πύργο του Αϊφελ.

BREAKING NEWS – #Paris: Incident terminé à la #TourEiffel de nouveau accessible, un homme arreté au 2ème étage." (Video @CDubenskij_RT) pic.twitter.com/ziTVUAKpo8

— FranceNews24 (@FranceNews24) September 1, 2017

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του Πύργου και συμπεριφερόταν περίεργα.

Ο σταθμός του τρένου, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Λίγο πριν από τις 23:15 το βράδυ της Παρασκευής η σιδηροδρομική εταιρεία Eurostar ανακοίνωσε ότι άνοιξε πάλι ο σταθμός και πλέον θα εξυπηρετούνταν οι επιβάτες. Ωστόσο, εξαιτίας του συναγερμού θα υπήρχαν καθυστερήσεις.

Check-in at Gare du Nord has now reopened. We'll be doing all we can to minimise the delay to #ES9063's departure.

Eurostar (@Eurostar) September 1, 2017

Πληροφορίες ανέφεραν ότι την ίδια ώρα είχε ανοίξει και η περιοχή γύρω από τον πύργο του Αϊφελ και σταδιακά αποκαθίστατο η κυκλοφορία, αφού το περιστατικό θεωρείτο λήξαν.

The post Λήξη του «ύποπτου περιστατικού» στον Πύργο του Άιφελ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα