Κρίση στην «Αυγή» – παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ της εφημερίδας

Οριακή είναι η κατάσταση στην ιστορική -και κομματική- εφημερίδα «Αυγή», στη σκιά των σχέσεων του εντύπου με την Κουμουνδούρου και την κυβέρνηση. Μετά την επιστολή παραίτησης του αντιπροέδρου του ΔΣ Νίκου Τσαγκρή, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα.

Θύματα αυτής της κατάστασης είναι όχι τόσο οι αναγνώστες -αυτοί έχουν λιγοστέψει εδώ και καιρό- αλλά πρωτίστως οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα,

οι οποίοι έμειναν απλώς με την υπόσχεση καταβολής ενός μισθού από τα οφειλόμενα, ενώ δεν έλαβαν καμία διαβεβαίωση ότι υπάρχει σχέδιο σωτηρίας του έντυπου από την Κουμουνδούρου.

Στην επιστολή του ο κ. Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί να αναλάβει το εγχείρημα της ανανέωσης του φύλλου, εξέφρασε την απογοήτευση του για τις συνθήκες στην εφημερίδα, μιλώντας για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης». Αναφέρει δε, μεταξύ άλλων, ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση, πόσω μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων».

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς (ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1952) είναι οικονομικό καθώς οι πωλήσεις και τα έσοδα είναι ελάχιστα. Στους εργαζόμενους της «Αυγής» οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και πρόθεσή τους μέχρι και τις τελευταίες εξελίξεις ήταν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες πάντως σκέφτονται να αναστείλουν μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της έκδοσης.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση της εφημερίδας, οι πωλήσεις της οποίας έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1.000 φύλλα ημερησίως.

The post Κρίση στην «Αυγή» – παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ της εφημερίδας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα