Κουβέντα για τους δύο στρατιωτικούς ο Καμμένος: Αλλά δεν υποχωρούμε, λέει, σε καμία πρόκληση

17:38 2/3/2018 - Πηγή: Protagon

Με δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να παραμένουν επισήμως υπό τουρκική κράτηση, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Πάνος Καμμένος δεν βρήκε ούτε μία αράδα για να αναφερθεί στην περιπέτειά τους και για μία ακόμη φορά εξάντλησε τον πατριωτικό του λόγο -προς ενίσχυση βεβαίως βεβαίως του εθνικού φρονήματος- στις γνωστές κοινοτοπίες που μας έχει συνηθίσει.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλούσε στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Α’ ΕΣΣΟ

στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, όταν βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για να στείλει μήνυμα θάρρους και αποφασιστικότητας έναντι της Τουρκίας και όσων άλλων επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας: «Δεν υποχωρούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν προκαλούμε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι διαχρονικά η δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας», τόνισε, κάνοντας ότι δεν είδε, ούτε άκουσε για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από τους Τούρκους στον Εβρο.

«Ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός και ο αναθεωρητισμός που επικρατούν στη γειτονιά μας δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Η πολιτική των αυξανόμενων αμφισβητήσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά σεβασμό στην αρχή της καλής γειτονίας επιδεικνύει. Η Ελλάδα είναι μία φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της», διαβεβαίωσε ο υπουργός με ύφος σαν αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου που λίγο νωρίτερα διαβεβαίωνε κι αυτός ότι η περιπέτεια των δύο συλληφθέντων από τους Τούρκους είναι απλά ένα «τυπικό θέμα»!

«Είμαστε, όμως, και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό εδάφους, θάλασσας και αέρα», διαλάλησε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πάντα γενναίος Πάνος που και πάλι ξέχασε να πει έστω και μια κουβέντα για τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται πλέον επισήμως στις τουρκικές φυλακές.

Βρήκε όμως χώρο στην ομιλία του για να αναφερθεί στην ανθρωποκεντρική -όπως είπε- πολιτική του υπουργείου του και τη στήριξη που παρέχει «παντοιοτρόπως και συνεχώς» στο ανθρώπινο δυναμικό του, ενώ ενημέρωσε ότι το -old time classic- Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου θα συνεχίσει τη λειτουργία του για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

The post Κουβέντα για τους δύο στρατιωτικούς ο Καμμένος: Αλλά δεν υποχωρούμε, λέει, σε καμία πρόκληση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα