Κοριόπολις: Δεν υπήρξε εγκληματική στο ποδόσφαιρο έκρινε το Εφετείο

Aθώους κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση «Κοριόπολις» (σ.σ. στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες 2008-11) για τα κακουργήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο αποφάσισε παραγραφές και απαλλαγές για περίπου δέκα κατηγορουμένους, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εμπλεκομένοι στην υπόθεση των στημένων κρίθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος,

κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος δύο αγώνων.

Ο πρώην επικεφαλής της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία-δωροληψία για τέσσερις αγώνες, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα και οπλοκατοχή.

Ένοχοι για επιμέρους πράξεις κρίθηκαν ο Γιάννης Κομπότης, παράγοντας μέχρι πρότινος του Λεβαδειακού, οι ποδοσφαιριστές Αβράαμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός, καθώς και οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Τα περισσότερα από τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί οι κατηγορούμενοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Αναμένετο η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

The post Κοριόπολις: Δεν υπήρξε εγκληματική στο ποδόσφαιρο έκρινε το Εφετείο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα