Κομματικών διορισμών συνέχεια με Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

15:24 5/3/2018 - Πηγή: Protagon

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκαλεί η… ανάδειξη του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, ως φαβορί για τη θέση του επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, μετά τη λήξη της θητείας του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Ο λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, που ορίστηκε στη θέση του γενικού γραμματέα τον Οκτώβριο

του 2015 από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, φέρεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα είχε έρθει ουκ ολίγες φορές σε αντιπαράθεση.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτεντάκης, πρόσφατα διαφώνησε δημοσίως με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τραπέζης της Ελλάδος για την επιμονή του στην προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του μνημονίου 3.

Η τελική απόφαση αναμένεται να «κλειδώσει» εντός της ημέρας, δεδομένου ότι στις 15.00 συνεδρίαζε υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η αρμόδια Επιτροπή Κανονισμού που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.

Σε περίπτωση που διοριστεί επικεφαλής του Γραφείου (για πενταετή θητεία), ο κ. Κουτεντάκης αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του στο ΥΠΟΙΚ.

Με αφορμή την προαλειφόμενη τοποθέτηση Κουτεντάκη, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι «με φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς υπουργείων τετραετούς θητείας, επιχειρεί να αλώσει το κράτος και να υπονομεύσει την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Η προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μία ακόμη απόδειξη», σημείωσε η κυρία Σπυράκη και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών».

ΔΗΣΥ: Διαδικασία παρωδία από τον πρόεδρο της Βουλής

«Με μια παρωδία διαδικασίας, ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί σήμερα να περάσει το νέο Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής», σχολίασε με τη σειρά του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος σε δήλωσή του για το θέμα κάνει λόγο για έναν «ακόμα κομματικό διορισμό στη Βουλή, σε μία ευαίσθητη θέση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές στους βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής, οι άλλες υποψηφιότητες, τα προσόντα τους, τα κριτήρια αξιολόγησης».

Στη ΔΗΣΥ, τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, «δεν δεχόμαστε τέτοιες διαδικασίες. Όχι μόνο θα τις καταγγείλουμε, αλλά θα απαιτήσουμε να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία. Θα ζητήσουμε να έρθουν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων στη Βουλή για να έχουμε άποψη για την αξιολόγησή τους, εφόσον δεν το κάνει το προεδρείο της Βουλής».

The post Κομματικών διορισμών συνέχεια με Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα