Κόλαση φωτιάς στο ξενοδοχείο Address Downtown Dubai

Ο ουρανοξύστης 63 ορόφων -και, ταυτόχρονα, το 19ο πιο ψηλό κτίριο στην πρωτεύουσα του εμιράτου- ο οποίος βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το φημισμένο Burj Khalifa, τυλίχθηκε σε μια κόλαση φωτιάς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τυλίχθηκαν στις φλόγες τουλάχιστον οι 20 όροφοι του ξενοδοχείου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν γίνει γνωστά, ούτε η ακριβής έκταση που έχει λάβει. Όπως φαίνεται, όμως, από τα πρώτα ερασιτεχνικά

βίντεο που κυκλοφόρησαν σχεδόν αμέσως στο Διαδίκτυο, φαίνεται να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Σύμφωνα με τις Αρχές -κι ενώ το 90% της πυρκαγιάς βρίσκεται υπό έλεγχο- μόνο επτά άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, με αναπνευστικά προβλήματα. Πάντως, διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 ή 16 ελαφρά τραυματίες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό, πιθανώς από καρδιακή προσβολή.

14 minor injuries,1 moderate&1 heart attack case reported due 2 over-crowding&smoke at the fire site,all received prompts medical assistance

Dubai Media Office (@DXBMediaOffice) December 31, 2015

Τα σενάρια, σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι περισσότεροι, πάντως, κάνουν λόγο για πυροτεχνήματα, σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, στον 52ο όροφο.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η φωτιά ξέσπασε δύο ώρες προτού αρχίσει το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά, ένα γεγονός που περιμένουν κάθε χρόνο, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι τουρίστες.

Το θέμα είναι πως ενώ η φωτιά συνέχιζε να κατακαίει το πεντάστερο ξενοδοχείο και η κατάσβεση ήταν σε πλήρη εξέλιξη, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του εμιράτου ανακοίνωσε ότι οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Πράγματι, το σόου πυροτεχνημάτων και οι εορτασμοί για την αλλαγή του έτους στο κέντρο της πόλης, κοντά στο ξενοδοχείο, πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλό πιο ουρανοξύστη στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα.

LIVE BLOG: Huge fire breaks out at #TheAddress Hotel in Downtown #Dubai – https://t.co/1H0LvZ4toM (KT/Rahul Gajjar) pic.twitter.com/fKjzBdmGUu

— Khaleej Times (@khaleejtimes) December 31, 2015

Fire at #TheAddress hotel, Downtown Dubai (Photo by KT surfer Lalith Kumar) pic.twitter.com/8CBHMZ7NZX

— Khaleej Times (@khaleejtimes) December 31, 2015

Δείτε τις φωτογραφίες

REUTERS/Ahmed JadallahREUTERS/Ahmed Jadallah

The post Κόλαση φωτιάς στο ξενοδοχείο Address Downtown Dubai appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα