Κλασικά και μοναδικά αυτοκίνητα με φόντο τη λίμνη Κόμο

Τα τελευταία 11 χρόνια το Concorzo d’ Eleganza Villa d’ Este -ένας διαγωνισμός κομψότητας, δηλαδή, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1929, στις ονειρεμένες ακτές της λίμνης Κόμο στη βόρεια Ιταλία- έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα.
Δείτε, λοιπόν, μερικούς από τους κλασικούς αστέρες της αυτοκίνησης που προσγειώθηκαν εκεί, θαυμάστε κλασικά σασί και λαμαρίνες τετράτροχων που αποτελούν σταθμούς στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Και να θυμάστε ότι η αξία του κλασικού αυτοκινήτου είναι αισθητική

και συναισθηματική, δεν αποτιμάται με τραπεζικές καταθέσεις.

1957 Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo

Κατέκτησε το πρώτο βραβείο στη φετινή εκδήλωση, ως το «ομορφότερο αυτοκίνητο». Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε το 1957 από τον Φράνκο Σκαλιόνε, ο οποίος τότε ήταν ο υπεύθυνος σχεδίασης του οίκου Μπερτόνε και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο την ίδια χρονιά. Το αμάξωμα του ιταλικού coupe ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Κάτω από το καπό υπήρχε ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1.3 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 100 ίππους. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 1.350 μοντέλα της Giulietta SS, πριν την αντικατάστασή της το 1963.

2017 Rolls-Royce Sweptail

Προέρχεται από τα σχέδια των μοντέλων της εταιρείας από τη δεκαετία του ’30 και από τα αντίστοιχα πολυτελή γιοτ. Μηχανικά βασίζεται στην απερχόμενη Rolls-Royce Phantom Coupe και ίσως είναι το πιο μακρύ διθέσιο αυτοκίνητο. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα one-off μοντέλο, το οποίο αποτελεί ειδική παραγγελία από έναν λάτρη και συλλέκτη της βρετανικής πολυτελέστατης μπράντας. Μηχανικά, το αυτοκίνητο κινείται με τον 6,75-λίτρων V12 κινητήρα της Phantom, χωρίς να ανακοινώνεται η ιπποδύναμή του.

1926 Rolls-Royce Phantom I

Με τη Silver Ghost, ήταν η πρώτη φορά που η Rolls-Royce διαφήμισε πως κατασκεύαζε «το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο», αν και η προέλευση της διαχρονικής φράσης ανήκει στο περιοδικό Autocar, μετά τη δοκιμή του αυτοκινήτου το 1907. Απέκτησε ηλεκτρικά φώτα και μίζα το 1919, φρένα -και στους τέσσερις τροχούς- το 1923. Για την εποχή, ήταν διαστημόπλοιο.

1920 Ballot 3/8 LC

Αυτός ο γαλλόφωνος σατανάς έχει κερδίσει το πρώτο ιταλικό Grand Prix, το 1921. Οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν πηχυαίους τίτλους και διθυράμβους για αυτή την επιτυχία. Και όχι άδικα.

1962 Lagonda Rapide

Στην ουσία ήταν μια saloon έκδοση της Aston Martin DB4. Μόνο οκτώ κομμάτια -με το τιμόνι στα αριστερά- κατασκευάστηκαν και αυτό στη λίμνη Κόμο ήταν ένα από αυτά.

2017 BMW M8 prototype

Σύμφωνα με την BMW, το πρωτότυπο ενσωματώνει «ασυμβίβαστη δυναμική και σύγχρονη πολυτέλεια». Είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα (Barcelona Gray Liquid), με το κομψό του σώμα να τονίζεται από την κεκλιμένη γραμμή οροφής, η οποία στο τελείωμα ενσωματώνει την αεροτομή.

2017 Techrules Ren

Η κινέζικη Techrules παρουσιάζει το πρώτο supercar παραγωγής της. Οι έξι ηλεκτροκινητήρες (2 μπροστά και 4 πίσω) αποδίδουν 1.305 άλογα με 2.340 Nm ροπής και έχουν αυτονομία 1.170 χλμ. Επίσης, μπορεί να κινηθεί για 200 χλμ. χωρίς να καταναλώνει καύσιμο – μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες του.

1966 Shelby Cobra 427

Πρόκειται για ένα κλασσικό αυτοκίνητο, το οποίο εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 7,0 λτ. V8, ο οποίος αποδίδει 415 ίππους. Σήμερα, πενήντα ένα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, έχουν απομείνει στον πλανήτη Γη μόνο δέκα κομμάτια. Το εικονιζόμενο είναι ένα από αυτά – στον ορισμό της συλλεκτικής αξίας.

The post Κλασικά και μοναδικά αυτοκίνητα με φόντο τη λίμνη Κόμο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα