«Κίνημα» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά του διατάγματος Τραμπ

Περίπου 900 υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν εσωτερικό σημείωμα διαφωνίας με το διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το οποίο κλείνει την πόρτα των ΗΠΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το σχετικό υπόμνημα έχει υποβληθεί στη διοίκηση.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ, δήλωσε ότι είχε επίγνωση του σημειώματος, αλλά προειδοποίησε τους διπλωμάτες καριέρας ότι θα πρέπει είτε

να συμμορφωθούν με το πρόγραμμα είτε να αποχωρήσουν.

Με ομαδική προσφυγή στη Δικαιοσύνη «απαντά» ο τεχνολογικός τομέας της χώρας

Στο μεταξύ, εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ ετοιμάζονται να προσφύγουν ομαδικά στη Δικαιοσύνη κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Κατά την ίδια πηγή, διοργανώνεται συνάντηση εκπροσώπων άνω των 20 εταιρειών, προκειμένου να εξεταστούν οι επιλογές που έχουν για να αμφισβητήσουν νομικά το διάταγμα, καθώς στον τεχνολογικό τομέα απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες και υπήκοοι ξένων χωρών.

Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να παραστούν στη εν λόγω συνάντηση είναι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η Netflix, η Airbnb και το Twitter, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Και άλλες επιχειρήσεις έχουν κληθεί όπως η Adobe Systems, η Dropbox, η Etsy, η Yelp, η Mozilla, η Pinterest, το Reddit, η Salesforce, η SpaceX και η Zynga.

The post «Κίνημα» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά του διατάγματος Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα