Κίνημα Αλλαγής: Τα ονόματα για γραμματέα, περιφερειάρχες και οι υποψηφιότητες βουλευτών

Οι λάτρεις των παζλ γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ενθουσιαστείς αν τα συμπληρώσεις σε λιγότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο αλλά να εξετάσεις ξανά κάθε κομμάτι τους. Στο Κίνημα Αλλαγής φτιάχνουν από την αρχή το παζλ του συνεδρίου, μένει να φανεί η τελική εικόνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποτελείται από πολλά κομμάτια που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς για να ταιριάξουν μεταξύ τους…

Και ενώ οι συγκρούσεις για το Σκοπιανό

συνεχίζονται με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να παρακολουθούν με αμηχανία τις επόμενες ώρες από το συλλαλητήριο και στελέχη τους να εκφράζουν διαφορετικές θέσεις, στο Κίνημα Αλλαγής φαίνεται ότι έχουν βρει την χρυσή συνταγή. Στηρίζοντας τη θέση περί σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και κρατώντας στάση αναμονής μέχρι την επίσημη ενημέρωση για την πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν αποφύγει τις μεγάλες τριβές.

Παράλληλα κλείνουν τα οργανωτικά με τις επιτροπές να συγκροτούνται και σταδιακά να συνεδριάζουν. Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η επιτροπή προγράμματος που είναι υπεύθυνη για το Σχέδιο Ελλάδα υπό τον Γιώργο Καμίνη και η επιτροπή επικοινωνίας υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Από τα 600 μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής τουλάχιστον 500 μέχρι τώρα έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να συμμετέχουν στις επιμέρους ομάδες εργασίας για το συνέδριο.

Τα πρώτα ονόματα για τον γραμματέα

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την θέση του γραμματέα του νέου φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, έχουν γίνει θετικές εισηγήσεις για τον Κώστα Πανταζή, πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά που έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Για την ίδια θέση αναφορές έχουν γίνει και για τον Σπύρο Καρανικόλα, αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο πιστώνεται η δυναμική παρουσία στα ΜΜΕ που σε συνδυασμό με το νεανικό του προφίλ, μπορεί να ενισχύσει την εικόνα της ανανέωσης.

Παπανδρέου και… Champions League

Στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουν ότι η φετινή χρονιά μπορεί να είναι εκλογική, έτσι αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη εκφράζουν ήδη τις προθέσεις τους σχετικά με την περιφέρεια όπου σκοπεύουν να θέσουν υποψηφιότητα. Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, που εκπροσωπείται πλέον με πολλά στελέχη σε κεντρικές θέσεις του νέου φορέα, δρομολογεί ήδη την υποψηφιότητα του για την Α’ Αθήνας. Από εκεί σκοπεύει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή κάνοντας παράλληλα επίδειξη δύναμης σε μια περιφέρεια που στο παρελθόν έφερνε ρεκόρ ψήφων με το ΠΑΣΟΚ.

Στο Λεκανοπέδιο θα δοθεί μάχη επιπέδου Champions League, αν το αναλύσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, καθώς εκεί θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του νέου φορέα. Εκτός από τους νυν βουλευτές, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιώργο Μαυρωτά, Γρηγόρη Ψαριανό, Γιώργο Αμυρά και Σπύρο Λυκούδη, υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μαλέλης στο Β. Αιγαίο, Δανέλλης στο Ηράκλειο

Από το παζλ που βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο δεν λείπουν και οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί. Ο Σταμάτης Μαλέλης που ασχολείται ενεργά με τις διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη θέση. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που έχει αρθρογραφήσει και έχει εκφραστεί αρκετές φορές υπέρ της συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει την στήριξη και των δύο κομμάτων.

Στην ίδια λογική φαίνεται να κινείται και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης που απουσίαζε από την διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχέδιου και εξέφρασε την διαφωνία του με την επιθετική τακτική που ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε επίσης για θετικά σημεία από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά τη «στροφή» προς το ρεαλισμό, που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική, ύστερα από το αλήστου μνήμης πρώτο 7μηνο του 2015.

Πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο επιμένουν πως ο κ. Δανέλλης θα εξακολουθήσει να τηρεί φιλικότερη προς την κυβέρνηση στάση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνουν σενάρια ανεξαρτητοποίησης του. Κυρίαρχη είναι πάντως η αίσθηση, τόσο στην Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και στο Ποτάμι, πως ο βουλευτής εξετάζει σοβαρά την κάθοδο του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με στόχο να διεκδικήσει τον δήμο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σπύρος Δανέλλης δείχνει να επιδιώκει, πέραν της στήριξης του Κινήματος Αλλαγής και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, εάν βεβαίως επιβεβαιωθεί η μετακίνηση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν ξεχνούν τα «σαουδαραβικά» του Καμμένου

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής ενημερώθηκαν από τον Ανδρέα Λοβέρδο για πτυχές της υπόθεσης με τη Σαουδική Αραβία που δημιουργούν νέα ερωτήματα. Στη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν έτοιμοι να επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα που βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη και τονίζουν ότι η υπόθεση δεν κλείνει παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από αυτό μέσω της ακύρωσης της επιχειρούμενης πώλησης πολεμικού υλικού στη χώρα αυτή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Φώφη Γεννηματά αποφάσισαν ότι το θέμα πρέπει να ανέβει ξανά πολιτικά και κοινοβουλευτικά στον κατάλληλο χρόνο, καθώς τώρα κινδυνεύει να χαθεί κάτω από το βάρος των εξελίξεων για το Σκοπιανό που έχει καταστήσει ήδη αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης τον Πάνο Καμμένο.

The post Κίνημα Αλλαγής: Τα ονόματα για γραμματέα, περιφερειάρχες και οι υποψηφιότητες βουλευτών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα