Καβγάς Δρίτσα – Κεδίκογλου στη Βουλή για την τραγωδία στην Αίγινα

H αυγουστιάτικη τραγωδία της Αίγινας εξακολουθεί να στοιχειώνει την πολιτική ζωή, με τη ΝΔ να βάζει εκ νέου στο στόχαστρο των ευθυνών τον Θοδωρή Δρίτσα, μετά και την αποκάλυψη ότι ο φερόμενος ως χειριστής του μοιραίου σκάφους που σκόρπισε τον θάνατο δεν ήταν ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, μια εκδοχή που είχε σπεύσει να υιοθετήσει τότε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Την Πέμπτη καταγράφηκε ένα ακόμη επεισόδιο με τον κ. Δρίτσα να τσακώνεται με τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ

ξεκίνησε τη σχετική ερώτησή του επιθετικά, τονίζοντας ότι δύο μήνες μετά το τραγικό περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, «η αλήθεια αντί να φωτίζεται συσκοτίζεται», αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν προωθούν την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών και την αναζήτηση των υπαίτιων.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον υπουργό, στηλιτεύοντας την απόφασή του να μεταβεί τη μοιραία εκείνη μέρα στην Αίγινα και κυρίως τις δηλώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει τότε υπερασπιζόμενος τον φερόμενο ως οδηγό του σκάφους-φονιά. Τότε ο κ. Δρίτσας είχε πει ότι ο 77χρονος Θρ. Λυκουρέζος ήταν έμπειρος κυβερνήτης: «είχε δικό του σκάφος πολλά χρόνια. Ήταν γνωστό για την ενασχόλησή του με τη θαλάσσια αναψυχή με το σκάφος αυτό. Ταυτόχρονα είχε γνώση του χώρου αν και δεν ήταν Αιγινίτης».

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Κεδίκογλου στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ φρόντισε να υπενθυμίσει ότι παρά τα όσα έλεγε το καλοκαίρι ο κ. Δρίτσας αποκαλύφθηκε με βάση την έρευνα του DNA ότι στο σκάφος που προκάλεσε το δυστύχημα δεν υπήρχαν αποτυπώματα του φερόμενου ως οδηγού!

«Η ερώτηση με βγάζει από τα ρούχα μου. Δεν έχετε δικαίωμα κύριε Κεδίκογλου να διεκδικείτε πολιτική υπεραξία σε βάρος νεκρών. Αφηγηθήκατε μία ιστορία δική σας με κατασκευασμένα στοιχεία. Μήπως κάποιοι επιδιώκουν να αθωώσουν κάποιους; Απορώ με αυτό τον ορυμαγδό», αντέτεινε ο κ. Δρίτσας, φανερά ενοχλημένος και σε υψηλούς τόνους, καταλογίζοντας ευθέως στον «γαλάζιο» βουλευτή «πολιτικές σκοπιμότητες».

Οι αιχμές του υπουργού προκάλεσαν νέα ένταση: «Το ποιος προσπαθεί να αθωώσει κάποιους φαίνεται από την ημέρα του δυστυχήματος. Πού ακούστηκε να κάνετε δηλώσεις για τις ικανότητες του χειριστή;», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ ο κ. Δρίτσας είχε γίνει έξαλλος, φωνάζοντας και για εγκαλώντας τον για «τυμβωρυχία».

«Γιατί δεν έκανε το Λιμενικό τη δουλειά του; Να μην έχει πάει ένας στο σημείο και να κάθονται στο λιμάνι και να κοιτάνε; Κανένας λιμενικός δεν συμμετείχε στη διάσωση», υπογράμμισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπ. Ναυτιλίας ανταπάντησε κατηγορώντας τον βουλευτή της ΝΔ για «καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων». Υπεραμύνθηκε δε της απόφασής του να μεταβεί στην Αίγινα: «Πήγα στην Αίγινα γιατί αυτό έπρεπε να κάνω. Τελεία!».

Η αντιπαράθεσή τους ωστόσο δεν αποκλιμακώθηκε. Ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ότι το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε για το συμβάν στις 12.48, αλλά ο κ. Κεδίκογλου τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται: «Δεν μπορώ άλλα ψέματα! Έχω έγγραφο που αναφέρει ότι το Λιμενικό ενημερώθηκε στις 12.30 για το συμβάν».

Κι άλλη οργισμένη ανταπάντηση του Δρίτσα: «Ποιος σας διοχετεύει με ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες; Ποια πρακτοριλίδικη ιστορία υπηρετείτε τέλος πάντων; Τι ακριβώς θέλετε να πείτε; Αυτά που γράφτηκαν ότι ήμουν εγώ, ο κ. Σταθάκης ή ο κ. Φλαμπουράρης πάνω στο σκάφος;»

The post Καβγάς Δρίτσα – Κεδίκογλου στη Βουλή για την τραγωδία στην Αίγινα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα