Καθυστέρησαν 11 εβδομάδες να βρουν τα πλαστικά στις Mars και τα Snickers;

Τι συνέβη με τα αγαπημένα Snickers και τις Mars; Σε περισσότερες από 55 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ο αμερικανικός κολοσσός Mars έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε απόσυρση μεγάλων παρτίδων. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του ελληνικού κλάδου της εταιρείας, «η Mars Hellas ανακοινώνει την αυτόβουλη προληπτική ανάκληση ορισμένων

προϊόντων SNICKERS® και MARS® ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της Mars στο Φέγκελ της Ολλανδίας». Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές να μην τα καταναλώνουν προς «αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση» και τους ενημερώνει ότι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Mars Hellas στο 2109892989 ή μέσω e-mail.

Παράλληλα και ο ΕΦΕΤ απέστειλε δελτίο Τύπου με το οποίο λέει ότι ενημερώθηκε για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Mars και Snickers που έχουν παραχθεί στην Ολλανδία από την Mars Nederland B.V. κι έχουν διακινηθεί στη χώρα μας από την εν λόγω εταιρεία. Τονίζει επίσης ότι «από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, καλούνται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που διαθέτουν τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντων στους καταναλωτές για την άμεση απομάκρυνσή των. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντων, να μην τα καταναλώσουν».

Παρά τις ανακοινώσεις ωστόσο ωστόσο ο θόρυβος για το σκάνδαλο μεγαλώνει διεθνώς. Οπως μάλιστα κατήγγειλε η βρετανική Daily Mail την Παρασκευή «χρειάστηκε να περάσουν 11 εβδομάδες μέχρι να συνειδητοποιήσει ο τεράστιος όμιλος των σνακ ότι οι σοκολάτες περιείχαν πλαστικό»!

Η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα, η οποία ανέφερε ότι πολλά από τα προϊόντα που ανακαλούνται εντοπίστηκαν στα Lidl, έθεσε σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο ο αμερικανικός κολοσός χειρίστηκε την όλη υπόθεση καθώς και για τον λόγο που τα συστήματα ελέγχου ποιότητας απέτυχαν να εντοπίσουν το πρόβλημα νωρίτερα.

Η Mars έχει ανακαλέσει όλα τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν στο ολλανδικό εργοστάσιο μεταξύ 5ης Δεκεμβρίου 2015 και 18ης Ιανουαρίου 2016, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόβλημα χρονολογείται πριν από τα Χριστούγεννα – οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιες από τις σοκολάτες αυτές να έχουν ήδη καταναλωθεί. Η ανάκληση όμως των προϊόντων έγινε πολύ αργά.

Ο συναγερμός προκλήθηκε όταν μια γυναίκα στη Γερμανία βρήκε στις 8 Φεβρουαρίου ένα μικρό κομμάτι πλαστικού σε ένα Snickers. Από τότε πέρασαν δύο ολόκληρες εβδομάδες μέχρις ότου η Mars βγάλει ανακοίνωση με την οποία να προειδοποιεί τους καταναλωτές και τις αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων της.

Το πρόβλημα έχει συνδεθεί με τις εργασίες συντήρησης στη γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου στην πόλη Φέγκελ της Ολλανδίας, όταν ένα κομμάτι πλαστικό έπεσε μέσα στα μηχανήματα και κόπηκε σε εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια. Το σκάνδαλο έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις αν και δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός ούτε οι χώρες στις οποίες έχουν εξαχθεί οι συγκεκριμμένες σοκολάτες, παρά μόνο ότι είναι περισσότερες από 55. Σύμφωνα πάντως με το Γαλλικό Πρακτορείο μόνο στην Ολλανδία ανακαλούνται τέσσερα εκατομμύρια μπάρες. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Mars στο ολλανδικό εργοστάσιο παραδέχθηκε ότι η εταιρεία ανακάλυψε το πρόβλημα «πολύ αργά».

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία Mars δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «μεμονωμένο περιστατικό» που συνέβη στο ολλανδικό εργοστάσιο και σε περιορισμένη χρονική περίοδο παραγωγής τονίζοντας επιπλέον: «Παίρνουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων πολύ στα σοβαρά και πήραμε την απόφαση να ανακαλέσουμε αυτά τα προϊόντα για λόγους προληπτικούς». Στην Ελλάδα η Mars Hellas εισάγει τα προϊόντα, σοκολάτες Mars®,Snickers®, Twix®, Bounty®, M&M’s® και Maltesers®, το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Ben’s®, τις σάλτσες Dolmio®, τις τσίκλες Orbit® και 5®, και τέλος τα προϊόντα για σκύλους και γάτες Pedigree®, Whiskas®,Sheba®, Cesar® και Nutro®.

The post Καθυστέρησαν 11 εβδομάδες να βρουν τα πλαστικά στις Mars και τα Snickers; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα