Καπνιστές χοιρινές μπριζόλες της έκστασης

Ένα από τα τοπία που συνδέονται με το όνομα «Ελλάδα» στην παγκόσμια ιστορία είναι οι Δελφοί. Το τοπίο αυτό είχε πάντα στο μυαλό μου κάτι μυστηριακό.

Ίσως γιατί βλέπω κάπου εκεί ανάμεσα στους ναούς και τα κτήρια των θησαυρών την μεγάλη ιέρεια, την Πυθία, να εκστασιάζεται και να δίδει τους χρησμούς του Απόλλωνα.

Του Απόλλωνα που δεν ευτύχησε στον έρωτα του με την Δάφνη. Τη Δάφνη, που μεταμορφώθηκε σε φυτό, και έδινε τα φύλλα της να τα μασήσει η Πυθία για να μεταβεί στην έκσταση και να δώσει τους χρησμούς.

Η δάφνη, μαζί με άλλα αρωματικά φυτά (δενδρολίβανο και ρίγανη), θα δώσει

σήμερα τον καπνό για να μεταβούν στην έκσταση οι συνδαιτημόνες, γευόμενες καπνιστές χοιρινές μπριτζόλες.

Προτιμώ τον λαιμό, για να είναι το κρέας ζουμερό και νόστιμο. Και με το κάπνισμα – όπως ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε αφού τις γευθείτε – οι μπριτζόλες του χοιρινού λαιμού απογειώνονται γευστικά.

Το πρόχειρο αλλά αποτελεσματικό κάπνισμα γίνεται στην αυλή μου, με αρωματικά που φύονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Το μόνο που έρχεται από λίγο μακριά είναι το τσάι του βουνού, που είναι από την Όχη της νότιας Εύβοιας, που το βλέπω κάθε μέρα να προβάλει στα νοτιοανατολικά.

Προετοιμάζω το κρέας σε ένα ήπιο διάλυμα με αλάτι, νερό, λίγη ζάχαρη και τρίμμα λεμονιού. Το αφήνω για 2 περίπου ώρες και μετά προχωρώ στο κάπνισμα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

The post Καπνιστές χοιρινές μπριζόλες της έκστασης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα