Καμίνης: Πολλοί δεν λογάριαζαν τη δύναμη της Κεντροαριστέρας – θα διαψευστούν

Πεπεισμένος ότι οι διεργασίες συγκρότησης του νέου ενιαίου φορέα θα καταλήξουν στην δυναμική επάνοδο της Κεντροαριστεράς στα πολιτικά πράγματα της χώρας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του από την Πρέβεζα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Γιώργος Καμίνης.

«Πολλοί, από αριστερά και δεξιά, δεν είχαν υπολογίσει στη δύναμή μας και λειτουργούσαν σαν να μην υπήρχαμε. Αυτές οι μέρες τελείωσαν και το έχουν καταλάβει. Η νέα μεγάλη παράταξη θα ενωθεί ξανά και θα επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο, εμείς θα

βάλουμε τους όρους στην πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ηπειρο.

«Μέρα με τη μέρα», εκτίμησε, «δυναμώνουμε και για τον λόγο αυτό έχουμε ενοχλήσει πάρα πολύ. Πολλοί δεν λογάριαζαν, δεν υπολόγιζαν ότι η Κεντροαριστερά θα μπει στην πολιτική ζωή. Πίστευαν ότι θα είναι διαιρεμένη, κατακερματισμένη, αδύναμη, ένα συμπλήρωμα στα δικά τους σχέδια. Ας το καταλάβουν. Εμείς πάμε δυνατά για έναν μεγάλο πολιτικό φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που άσκησε για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου ο κ. Καμίνης αφού σημείωσε πως το σημαντικό είναι ότι το νομοσχέδιο πέρασε, υπογράμμισε με νόημα πως «υπάρχει η ενότητα της σιωπής και των κλειστών κομματικών συστημάτων και υπάρχει και η ενότητα που σφυρηλατείται μέσα από διάλογο ανοιχτό στην κοινωνία στη βάση αρχών και αξιών».

Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις διαδικασίες, ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Και εδώ στην Ήπειρο, όπως και σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, λαμβάνω πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, συναντώ ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια, είχαν απομακρυνθεί από την παράταξή μας. Τώρα τους βλέπω να επανακάμπτουν και να ενδιαφέρονται πολύ ζωηρά για όλη αυτή η προσπάθεια γιατί θεωρούν ότι υπάρχει και πάλι ελπίδα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους φέρουμε πάλι κοντά μας, να πιστέψουν ότι το εγχείρημα που κάνουμε έχει εθνική σημασία. Να αποτελέσουν τους συνιδρυτές της νέας μας παράταξης, να τους εντάξουμε ξανά στις διαδικασίες μας και να προχωρήσουμε στη μεγάλη σύνθεση ώστε να αποκτήσει η Δημοκρατική παράταξη ξανά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία».

The post Καμίνης: Πολλοί δεν λογάριαζαν τη δύναμη της Κεντροαριστέρας – θα διαψευστούν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα