Καμίνης: «Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ταυτίζεται με το κόμμα»

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση μέσα στο κόμμα: αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη της οργάνωσης η οποία διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα της 2ας Μαΐου 2013 στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, μετά την απαγόρευση του «συσσιτίου

μόνο για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος.

Εκείνη την ημέρα, χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή (πρόκειται για τον «Καιάδα») εισέβαλαν στον Κόμβο, που βρίσκεται στον σταθμό Λαρίσης, προπηλάκισαν τους παρευρισκόμενους και επιτέθηκαν στον δήμαρχο.

Σε βίντεο από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας φαίνεται ο Γερμενής, ο οποίος προσπαθώντας να χτυπήσει τον Γιώργο Καμίνη, γρονθοκόπησε ένα κορίτσι 12 ετών που ήταν στον Κόμβο για να πάρει πασχαλινά δώρα.

Στην κατάθεσή του ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι, αν δει κανένας την δράση των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής, υπάρχει ένα «υπόστρωμα οργανωμένης βίας και υποκόσμου» και μίλησε για «εγκληματική οργάνωση που ταυτίζεται με το κόμμα».

Η βία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας, πρόσθεσε. «Μια ιδεολογία που κάνει διάκριση με βάση την καταγωγή, το φύλο, και εγκληματεί όχι λόγω συμπεριφοράς, αλλά για αυτό που είναι κάποιος και μισεί το διαφορετικό, είναι στενά συνδεδεμένη με τη βία, είναι το ένα και το αυτό.

» Δεν έχω δει ποτέ την ηγεσία να καταδικάζει οποιαδήποτε βία. Και ο Μιχαλολιάκος έσπευσε να νομιμοποιήσει την ενέργεια και να απευθύνει έμμεσο μήνυμα, [ότι] όποιος με δει στην Αθήνα, [πρέπει] να κινδυνεύω».

"Την ώρα που ο Γερμενής μου επιτίθονταν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, κρανοφόροι επιδίωκαν οργανωμένα να εισβάλουν στο χώρο από την πίσω πόρτα" pic.twitter.com/b6djKP3fWO

— George Kaminis (@KaminisG) May 30, 2017

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στον Κόμβο, ο κ. Καμίνης είπε ότι, όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση της ΧΑ να οργανώσει «συσσίτιο μόνο για Ελληνες», επικοινώνησε με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και έμαθε ότι δεν υπήρχε άδεια.

Την επομένη ημέρα, συνέχισε ο κ. Καμίνης, η αστυνομία είχε παρατάξεις δυνάμεις και εμπόδισε το συσσίτιο στο Σύνταγμα. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της ΧΑ στην οδό Δηλιγιάννη.

Οπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Μοίραζα δώρα στα παιδιά, λόγω του Πάσχα, και αυτό είχε ανακοινωθεί και καθώς έδινα ένα αβγό και μια λαμπάδα σε ένα κοριτσάκι αισθάνομαι να μου έχει επιτεθεί ο Γερμενής. Τον έχουν αντιληφθεί όμως οι άντρες ασφαλείας μου και τον έπιασαν από πίσω.

» Εγώ έβλεπα το κοριτσάκι, που έφυγε το χέρι του και χτύπησε το κοριτσάκι, όταν αποπειράθηκε να με χτυπήσει. Είχε γίνει αντιληπτός από τους άντρες της ασφάλειάς μου γιατί όπως έμαθα εκ των υστέρων εισήλθε στον κόμβο επικαλούμενος την βουλευτική του ιδιότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν ήρθε μόνο ένας Γερμενής που σε μια αποφορά μού επιτέθηκε, θυμίζω ότι υπήρχαν στον πίσω δρόμο κρανοφόροι χρυσαυγίτες και αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει οργανωμένη δομή που οργανώνει και εκτελεί επιθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι εμφανές ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να εισέλθουν στον κόμβο και αν δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη μπορούμε να πιθανολογήσουμε με βεβαιότητα ότι θα εισέρχονταν στον κόμβο».

The post Καμίνης: «Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ταυτίζεται με το κόμμα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα