Καλή η ιδέα του Σόιμπλε για Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, κατά τη Μέρκελ

Υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι δεν θα απέκλειε τον διορισμό ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ίδρυσης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου «πολύ καλή ιδέα», η κυρία Μέρκελ

σημείωσε -μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, την Τρίτη- ότι ένας τέτοιος θεσμός «θα μπορούσε να οδηγήσει στο να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα και να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε όλους τους μηχανισμούς στο δικό μας χαρτοφυλάκιο, ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε με επάρκεια σε απροσδόκητες καταστάσεις».

Η κυρία Μέρκελ, όπως μετέδωσε ο ΑΜΠΕ, η οποία επιδιώκει να θωρακίσει τη νομισματική ένωση ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μελλοντικές κρίσεις, πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει την εφαρμογή της γαλλικής πρότασης να διοριστεί υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε επίσης να υπάρξει περισσότερη συνεργασία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, ενώ άσκησε εκ νέου πίεση στην Τουρκία να αφήσει ελεύθερους τους Γερμανούς που βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές.

Παράλληλα, προέτρεψε τους ευρωπαίους εταίρους της να κάνουν περισσότερα για το Προσφυγικό. «Η Ευρώπη ακόμη δεν έχει κάνει τα μαθήματά της», είπε χαρακτηριστικά.

Στρεφόμενη στην Τουρκία, η Μέρκελ απέκλεισε την επέκταση της τελωνειακής ένωσης της Ε.Ε. με την Αγκυρα. «Θα ήθελα να έχουμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα (…) Αυτή είναι μια πολύ περίπλοκη φάση στις σχέσεις μας», επεσήμανε.

The post Καλή η ιδέα του Σόιμπλε για Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, κατά τη Μέρκελ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα