Κάλεσμα Καμίνη για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Καμίνης καλεί με μήνυμά του τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής να προσέλθουν στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών και περιφερειακών οργάνων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του KINAλ, αφού επισήμανε τις διαφορετικές πολιτικές διαδρομές των συνιδρυτών του νέου κόμματος καλεί σε μαζική συμμετοχή για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Καμίνη:

Πριν

λίγους μήνες ξεκινήσαμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο τα τελευταία χρόνια. Κόμματα, κινήσεις πολιτών, προσωπικότητες της ευρύτερης Δημοκρατικής και Προοδευτικής παράταξης και κυρίως 212.000 συμπολίτες μας, γίναμε συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Η πορεία συγκρότησης που ξεκίνησε με την εκλογή ηγεσίας του Κινήματος, συνεχίστηκε με το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης και την διάρθρωση των κεντρικών οργάνων του Κινήματος, ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή 24 Ιουνίου, με την ανάδειξη των τοπικών οργάνων του κόμματος.

Ξέραμε εξαρχής ότι δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση: Πρώτον, γιατί οι διαφορετικές αφετηρίες του καθενός και της καθεμιάς είναι γεγονός. Αυτό απαιτεί σύνθεση προκειμένου να σφυρηλατηθεί η ενότητα και η ταυτότητα μέσα από ενιαίο πολιτικό λόγο και λειτουργία. Δεύτερον, γιατί όλοι οι άλλοι θέλουν να αποτύχει το εγχείρημα αυτό. Όσο εμείς ανεβαίνουμε, τόσο αποκαλύπτεται η προγραμματική τους αδυναμία.

Τον Φθινόπωρο του 2017, αποφασίσαμε, όσοι μπήκαμε σε αυτήν την προσπάθεια, να αφήσουμε πίσω όσα μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε μπροστά με όσα μας ενώνουν, που είναι και πολύ περισσότερα:

Είναι η μακρά ιστορική, δημοκρατική και προοδευτική παράδοση της παράταξης μας. Είναι η ανάγκη των πολιτών να απεγκλωβιστεί η χώρα από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και το ανερμάτιστο δίπολο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – ΝΔ που μας κρατά κολλημένους στον χειρότερο εαυτό μας. Είναι απαίτηση των 212.000 πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες του περασμένου Νοεμβρίου, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να μιλήσουμε για το μέλλον.

Σ αυτή την διαδρομή των τελευταίων μηνών έχει ο καθένας την προσέγγιση του για το τι έγινε σωστά ή τι δεν έγινε. Όμως αυτή την ώρα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Τώρα, που ολοκληρώνουμε την οργανωτική μας διάρθρωση, ο κόσμος περιμένει από μας ένα κόμμα σύγχρονο, δυνατό, σοβαρό, με πολιτικό λόγο που βλέπει στο αύριο. Έχουμε χρέος αυτό να εξασφαλίσουμε.

Να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες της βάσης μας για την λειτουργία μας, το πολιτικό μας στίγμα, την ταυτότητα μας. Να τα συζητήσουμε όλα μέσα στα όργανα όπως οφείλουμε και να σταθούμε ο καθένας στο ύψος των περιστάσεων αλλά κυρίως να δουλέψουμε, να δουλέψουμε, να δουλέψουμε για να γίνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής. Για αυτό σας καλώ σ αυτές τις λίγες ώρες που μένουν μέχρι την ανάδειξη των τοπικών μας οργανώσεων, να μιλήσουμε, στις γειτονιές μας, στα χωριά ή στις πόλεις που ζούμε, με φίλους, με συναδέλφους για την αξία της συμμετοχής τους στο εγχείρημα.

Η Ελλάδα πρέπει να πιστέψει ξανά στον εαυτό της και τις δυνατότητές της και να ξεκινήσει την αναγεννητική πορεία της προς μια ανοιχτή κοινωνία, με διαφάνεια, αξιοκρατία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συγκρουστεί με τα πολιτικά και οικονομικά κλειστά συστήματα που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες. Που θέλουν την Ελλάδα μια μικρή αδύναμη και διχασμένη χώρα. Είναι καθήκον μας να θέσουμε εμείς την ολοκληρωμένη σύγχρονη πολιτική ατζέντα για τη χώρα του αύριο. Μια ευρωπαϊκή, σύχρονη χώρα με αυτοπεποίθηση που ο καθένας θα μπορεί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα μέσα από το άνοιγμα των πολιτικών και οικονομικών θεσμών, των δομών, των δεδομένων, με την επανένταξη των πολιτών που βρίσκονται στο περιθώριο, των ανθρώπων εκτός των τειχών. Αυτούς πρέπει να εκφράσουμε, αυτοί θα δώσουν ξανά ώθηση στο Κίνημα μας, αυτοί θα δώσουν ξανά δύναμη και νόημα στη δημοκρατία.

Την Κυριακή, βάζουμε μπροστά και προχωράμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Θα τα καταφέρουμε.

Γιώργος Καμίνης
Δήμαρχος Αθηναίων
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

The post Κάλεσμα Καμίνη για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα