Κάιρο: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε ναό Κοπτών

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 49 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε ναό Κοπτών στο Κάιρο το πρωί της Κυριακής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο παρεκκλήσι των Αγίων Πέτρου και Παύλου, που γειτνιάζει με τον κοπτικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στη

συνοικία Αμπασίγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι κύρηξε την Αίγυπτο σε τριήμερο πένθος. «Η τρομοκρατία στοχεύει στους Κόπτες χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου. Αλλά η Αίγυπτος μπορεί να αναδειχθεί ακόμη πιο δυνατή και ενωμένη, κάτω από τέτοιες συνθήκες», δήλωσε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Χαρακτηρίζοντας την αποτρόπαια αυτή πράξη της βομβιστικής ενέργειας ως «πόλεμο εναντίον του σπουδαίου αιγυπτιακού λαού», ο Αλ Σίσι διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για την επίθεση θα αντιμετωπίσουν τον «βαρύ πέλεκυ» της Δικαιοσύνης.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Το ίδιο μήνυμα ενότητας Χριστιανών και Μουσουλμάνων έδωσαν και οι πολίτες της χώρας, που συγκεντρώθηκαν λίγες ώρες αργότερα δίπλα στον χώρο που σημειώθηκε η πολύνεκρη έκρηξη διαδηλώνοντας εναντίον της τρομοκρατίας.

Η Αγγλικανική Εκκλησία της Αιγύπτου, ο βρετανός πρέσβης στη χώρα, Τζον Κάσον, η αμερικανική πρεσβεία και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους την επίθεση.

#Egypt– Initial estimates are that a woman placed a 6kg IED inside St. Mark’s Coptic Orthodox Cathedral #Cairo, later detonated by remote pic.twitter.com/beSxoPZU7S

— Oded Berkowitz (@Oded121351) December 11, 2016

Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση και τη συμπαράστασή του προς την Κοπτική Εκκλησία εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Πατριάρχη των Κοπτών, Θεόδωρο Β’, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο κ. Αμανατίδης ενημερώθηκε για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

The post Κάιρο: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε ναό Κοπτών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα