Ισχυρότατη δόνηση επτά Ρίχτερ συντάραξε την Ινδονησία

16:54 5/8/2018 - Πηγή: Protagon

Σεισμός μεγέθους επτά βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα, απόγευμα στην Ελλάδα) στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της νήσου Λομπόκ στην Ινδονησία.

Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις νεκρούς

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών. Τελικά η προειδοποίηση ήρθη λίγο αργότερα.

Φωτογραφίες

σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ζημιές σε κτίρια ενώ αναφορές μιλούν για πανικόβλητους κατοίκους και επισκέπτες από την δόνηση που είχε μεγάλη διάρκεια.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν και ότι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στα κτίρια, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι άνθρωποι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα μια άλλη ισχυρή δόνηση (6,4 βαθμών) είχε χτυπήσει το νησί προκαλώντας τουλάχιστον 16 θανάτους ενώ εγκλώβισε προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.

Το Λομπόκ βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπαλί και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις ακτές του αλλά και για περιπατητικό τουρισμό.

The post Ισχυρότατη δόνηση επτά Ρίχτερ συντάραξε την Ινδονησία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα