Ισχυρή έκρηξη στη Νέα Υόρκη με δεκάδες τραυματίες

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα αίτια και τον αριθμό των τραυματιών από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ (τοπική ώρα) -3:30 ώρα Ελλάδας- στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου. Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν τη Σύνοδο του ΟΗΕ στην πόλη, όπου οι αρχηγοί κρατών όλου του κόσμου θα εξετάσουν τις πιθανές λύσεις για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τραυματίστηκαν

29 άτομα.

Αξιωματικός της αστυνομίας που μίλησε στον Guardian, επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες, πως η έκρηξη προκλήθηκε από συσκευή σε κάδο απορριμμάτων, έξω από κατάστημα με υαλικά στην 23η οδό, ανάμεσα στην 6η και την 7η λεωφόρο, ενώ βρέθηκαν δύο ακόμα αυτοσχέδιοι μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν.

CNN και MSNBC μετέδωσαν ότι κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει άνδρα να αφήνει κάποιο αντικείμενο στον κάδο λίγη ώρα πριν την έκρηξη.


Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για «σκόπιμη ενέργεια», προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν βλέπουν «διασύνδεση με την τρομοκρατία».

Twitter/CNN

Το Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ερευνά την υπόθεση, «ανέβασε» στο Twitter φωτογραφία από τον κατεστραμμένο κάδο απορριμάτων. Το Τσέλσι, μία από τις πλέον πολυσύχναστες συνοικίες του Μανχάταν, συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τα Σαββατοκύριακα, καθώς εκεί βρίσκονται πολλά μπαρ και εστιατόρια.

#Update re: Explosion (photo) pic.twitter.com/AtqllF3JEZ

— NYPDCounterterrorism (@NYPDCT) September 18, 2016

Οι ερευνητές δεν πιστεύουν πως υπάρχει σχέση με τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη νωρίτερα το Σάββατο στην παραλιακή πόλη Σισάιντ Παρκ του Νιου Τζέρσι.

New York Mayor Bill de Blasio: Early indication is «this was an intentional act» https://t.co/bGhuXeGo7i https://t.co/3cJKHLYQKH

CNN (@CNN) September 18, 2016

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι «έχει εντοπιστεί πιθανός δεύτερος μηχανισμός» στην ευρύτερη περιοχή. Πράγματι, οι αστυνομικοί λίγο αργότερα ανακάλυψαν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό με χύτρα ταχύτητας, συνδεδεμένη μέσω καλωδίων με συσκευή κινητού τηλεφώνου, όπως μετέδωσε το CNN.

This is the device found at second location, near New York explosion, officials say. https://t.co/cpgJgDr4X5pic.twitter.com/TZr07KwDra

CNN (@CNN) 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το CNN μετέδωσε επίσης πως βρέθηκε και τρίτος ύποπτος εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, που παρευρισκόταν σε δείπνο με γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον, «ενημερώθηκε για την έκρηξη, τα αίτια της οποίας παραμένουν υπό διερεύνηση», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Donald Trump tells his supporters a «bomb went off in New York»https://t.co/u1t3cBQHrt pic.twitter.com/k7K7h7a0SO

CNN (@CNN) September 18, 2016

Για «έκρηξη βόμβας» έσπευσε να μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, από το Κολοράντο Σπρινγκς, όπου περιόδευε, ζητώντας «σκλήρυνση της στάσης των Αμερικανών» ενάντια στην τρομοκρατία. «Πρέπει να σας πω», είπε, «ότι λίγο πριν βγω από το αεροπλάνο εξερράγη βόμβα στη Νέα Υόρκη. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει. Σε τι καιρούς ζούμε – πρέπει να γίνουμε πάρα πολύ σκληροί, φίλοι μου».

Hillary Clinton comments on blast in NY: «We should withhold judgment until we know more.» https://t.co/FYN0p4uj27 https://t.co/I0q6aU7KmL

CNN (@CNN) September 18, 2016

Η Δημοκρατική αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον τήρησε στάση αναμονής συνιστώντας «ψυχραιμία ώσπου οι αρχές να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους».

The post Ισχυρή έκρηξη στη Νέα Υόρκη με δεκάδες τραυματίες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα