iOS 9.3: Η αναβάθμιση κρασάρει iPhones και παλαιότερες συσκευές

Από την έναρξη της κυκλοφορίας της, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, η αναβαθμισμένη έκδοση (9.3) του λογισμικού iOS για iPhone και iPad έχει εμφανίσει αρκετά προβλήματα.

Οι παλαιότερες εκδόσεις των συσκευών κλείδωσαν μετά την αναβάθμιση, καθώς οι χρήστες έπρεπε να πληκτρολογήσουν το ID και το password που είχαν δημιουργήσει κατά την αρχική τους εκκίνηση. Πολλοί δεν θυμόντουσαν ή δεν γνώριζαν τις απαιτούμενες πληροφορίες και έσπευσαν να χαρακτηρίσουν

τις συσκευές τους «άχρηστες» με σχόλια στη σελίδα της εταιρείας. Η Apple αντέδρασε αμέσως και έφερε ένα νέο update για τις συσκευές iPhone 5s και τα παλαιότερα iPad Air, με το οποίο οι χρήστες μπορούσαν να παρακάμψουν το βήμα για εισαγωγή του ID και του password.

Οι παλαιότερες εκδόσεις των συσκευών κλείδωσαν μετά την αναβάθμιση (youtube.com)

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν οι χρήστες δεν θυμούνται το password τους, η συσκευή παραμένει σε απενεργοποιημένη κατάσταση έως ότου ανακτήσουν ή επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Apple. «Για αυτές τις παλαιότερες συσκευές έχουμε αποσύρει προσωρινά τη συγκεκριμένη ενημέρωση και μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαθέσουμε μια νέα έκδοση του iOS 9.3 η οποία δεν θα απαιτεί καν αυτό το βήμα».

Εν τέλει το πρόβλημα διορθώθηκε, όμως παρουσιάστηκε ένα νέο στις καινούργιες συσκευές: αρκετοί χρήστες iPhone 6s και iPhone 6s Plus άρχισαν να παραπονιούνται πως οι βασικές εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά. Safari, Mails, Notes και Messages παρουσιάζουν δυσλειτουργίες με τους συνδέσμους (links) που δεν λειτουργούν, δεν οδηγούν δηλαδή στο επιλεγμένο site, ή, όταν επιμένουν να τους πατούν, κάνουν τις εφαρμογές να καθυστερούν και να διακόπτουν τη λειτουργία τους.

Κάποιοι χρήστες συμβουλεύουν πως απενεργοποιώντας το JavaScript, μέχρι η εταιρεία να αντιμετωπίσει το ζήτημα (Settings > Safari > Advanced > turn off JavaScript), εμφανίζεται βελτίωση στους συνδέσμους του Safari. Τα ίδια προβλήματα όμως αναφέρουν και όσοι χρησιμοποιούν διαφορετικές εφαρμογές από τις συνηθισμένες της Apple, όπως το Chrome της Google.

Ενα σχετικό βίντεο, ανεβασμένο από χρήστη στο YouTube, δείχνει ακριβώς το πρόβλημα, με τους συνδέσμους που δεν ανταποκρίνονται. Τα παράπονα και οι αναφορές για σφάλματα στη λειτουργία πληθαίνουν, οπότε η Apple αναμένεται να δώσει άμεσα λύση και σε αυτό το ζήτημα.

The post iOS 9.3: Η αναβάθμιση κρασάρει iPhones και παλαιότερες συσκευές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα