iOS 10/ Ποιοι αναβαθμίζονται, ποιοι μένουν «στα παλιά»

Στο ετήσιο συνέδριο Worldwide Developer Conference 2016, που διεξήχθη ως τις 17 Ιουνίου, η Apple ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του λογισμικού της, το iOS 10. Κατά την εταιρεία και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τιμ Κουκ, αυτή

η αναβάθμιση είναι «η μητέρα όλων των εκδόσεων» του λειτουργικού της συστήματος, για τις φορητές συσκευές. Οι αλλαγές στις βασικές εφαρμογές θα είναι βέβαια περισσότερο λειτουργικές, παρά εντυπωσιακές.

Το iOS 10 είναι ήδη διαθέσιμο σε δοκιμαστική μορφή (beta) και η τελική έκδοση, διαθέσιμη προς όλους τους χρήστες, θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, περί τον Σεπτέμβρη.

Οι αλλαγές της αναβαθμισμένης έκδοσης θα κάνουν τις μητρικές εφαρμογές πιο γρήγορες αλλά κυρίως θα αξιοποιήσουν καλύτερα τις πρόσθετες εφαρμογές, που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν οι «αγαπημένες» του λογισμικού. Viber, WhatsApp και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, θα μπορούν να δέχονται φωνητικές εντολές από τη Siri, η οποία θα μπορεί πλέον να καλέσει και ταξί μέσω της εφαρμογής Uber.

Στα των μητρικών, η εφαρμογή Apple Music θα έχει βελτιωμένη δομή, κάνοντας ευκολότερη την αναζήτηση και αρχειοθέτηση των μουσικών κομματιών ενώ στα μηνύματα θα επιτρέπεται η δημιουργία GIF και video εντός της εφαρμογής, καθώς και η γρηγορότερη ανταλλαγή αρχείων. Δεν θα απαιτείται έξοδος από την εφαρμογή, αφού το άλμπουμ των φωτογραφιών θα εμφανίζεται συνδεδεμένο με τα μηνύματα, ώστε όλα να γίνονται ταχύτερα.

Apple Music: Με το λογισμικό iOS 10 θα είναι πιο εύκολη η αναζήτηση και αρχειοθέτηση των μουσικών κομματιών (digitaltrends.com)

Στο άλμπουμ με τις φωτογραφίες θα είναι επίσης εφικτή η κατηγοριοποίηση με βάση τοποθεσίες στον χάρτη, πρόσωπα φίλων, τοπίων ή ζώων. Τέλος, η εφαρμογή των χαρτών εμπλουτίζεται με χρήσιμες – ιδίως για οδηγούς και ταξιδευτές – πληροφορίες: Θα υπολογίζεται η πιο σύντομη διαδρομή, αποφεύγοντας τους δρόμους με αυξημένη κίνηση, ενώ θα υπάρχουν αρκετές προτάσεις για διασκέδαση στα πέριξ, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Ολα αυτά τα ωραία και προηγμένα θα έρθουν με την αναβάθμιση του iOS 10, μα, δυστυχώς, δεν θα είναι διαθέσιμα για όλες τις συσκευές. Οσοι διαθέτουν το iPhone 4s, που κυκλοφόρησε το 2011, τα iPad 2 και 3, το κλασικό iPad Mini και το iPod touch πέμπτης γενιάς, μάλλον θα μείνουν με το… παράπονο και την τελευταία τους αναβάθμιση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple, οι παραπάνω συσκευές υποστήριξαν την περασμένη χρονιά το λογισμικό iOS 9 και τις βελτιώσεις του, αλλά η νέα εκδοχή είναι πολύ «απαιτητική» για τα δεδομένα τους.

H εφαρμογή των χαρτών εμπλουτίζεται με χρήσιμες πληροφορίες για οδηγούς και ταξιδευτές (quadlockcase.com)

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας MixPanel, το ποσοστό εκείνων που κατέχουν iPhone ή iPad και εξαιρούνται από την αναβάθμιση είναι αξιοσημείωτο. Το 3.41% όσων κατέχουν iPhone ακόμα χρησιμοποιούν το μοντέλο 4s ενώ από εκείνους που κατέχουν iPad το 13,2% έχουν το iPad2, to 15,9% το iPad Mini και 8,3% το iPad3.

Τα ευκόλως εννοούμενα… Οσοι διαθέτουν iPhone 6 και 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5, iPhone 5c, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4, iPad mini 3, iPad mini 2 και iPod touch έκτης γενιάς θα μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους δίχως πρόβλημα. Οσο για τα επόμενα μοντέλα – βλέπε iPhone 7 – ούτε λόγος!

The post iOS 10/ Ποιοι αναβαθμίζονται, ποιοι μένουν «στα παλιά» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα