Η συμμαχία Καινούργιου-Σεραφείμ

21:52 3/2/2017 - Πηγή: Protagon

Μη λέμε τα αυτονόητα: όταν καλείς στην εκπομπή σου τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, το κάνεις για να βελτιώσεις την επίδοση σου στην τηλεθέαση. Αυτό είναι, βέβαια, θεμιτό, αν και κάποια στιγμή θα πρέπει, επιτέλους, οι άνθρωποι της τηλεόρασης να αναλογιστούν την ευθύνη τους προς την κοινωνία.

Να, η Κατερίνα Καινούργιου είχε στην εκπομπή της καλεσμένο τον κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, περί ομοφυλοφιλίας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Ελληνας που να μην γνωρίζει τις απόψεις του Μητροπολίτη για τους ανθρώπους που δεν έχουν straight σεξουαλικό προσανατολισμό. Οποτε αναφέρεται

στο θέμα, υιοθετεί ακραίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας που, αν μη τι άλλο, φορολογούνται ώστε να μισθοδοτείται ο ίδιος. Συνεπώς η Κατερίνα Καινούργιου πήγε να κλέψει εκκλησία. Βγάζεις Σεραφείμ, ανάβουν τα καντήλια και τα αίματα και μετά άπαντες, όπως εμείς καλή ώρα, ασχολούνται με την εκπομπή σου.

Απέναντι από την Καινούργιου, είναι ο Μητροπολίτης. Και εκείνος, βέβαια, ξέρει και πού εμφανίζεται και ποιο θέμα θα συζητήσει. Ακάματος και ασταμάτητος, τοποθετήθηκε για άλλη μία φορά χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις για να προσβάλλει τους ομοφυλόφιλους –αν έχετε κουράγιο και διάθεση, δείτε το βίντεο. (Ξέρω ότι θα το δείτε, ο κ. Σεραφείμ είναι πειρασμός και «αμαρτία» που εξουδετερώνουν κάθε φραγμό και αντίσταση.)Ο Μητροπολίτης δεν συνηθίζει, βέβαια, να καταφέρεται μόνο κατά των ομοφυλόφιλων. Πολύ συχνά τα βάζει με αλλόδοξους, έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές στην Καθολική Εκκλησία, ενώ, όσοι τον παρακολουθούν με συνέπεια θα θυμούνται πώς έστειλε επιστολή στη Βασίλισσα της Αγγλίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για δηλώσεις του Ελτον Τζον σχετικά με τη φύση του Χριστού. Της ζήτησε δε, να του αφαιρέσει τον τίτλο του «Σερ».

Όλα αυτά θα ήταν χαριτωμένα και γραφικά αν ο Μητροπολίτης δεν έπαιρνε κάθε μήνα τον μισθό του από το ελληνικό Δημόσιο. Κάποια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας οφείλει να απευθύνει συστάσεις προς όλους αυτούς τους ιεράρχες που, από τη μία κάνουν κηρύγματα μίσους και από την άλλη εκθέτουν την Εκκλησία. Φυσικά ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, απλώς το σημειώνω λόγω αρχείου και επειδή φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από σας θα συμφωνήσετε.

Ολο αυτό το show, λοιπόν, ήταν απαράδεκτο. Από τη μία η Κατερίνα Καινούργιου να προσφέρει θέαμα στο κοινό της και τηλεθέαση στην εκπομπή της και από την άλλη ο Μητροπολίτης να βρίσκει πρόθυμο ακροατήριο. Στο τέλος, βέβαια, αποχώρησε θυμωμένος. Αλλά αυτό δεν ήθελαν και οι δύο; Αν είχαν ανταλλάξει μία ευγενική «καλησπέρα», τώρα κανένας δεν θα ασχολείτο μαζί τους.

The post Η συμμαχία Καινούργιου-Σεραφείμ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα