Η Σάκκαρη έγραψε ιστορία και συνεχίζει

Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα βρεθεί σε τρίτο γύρο Γκραν Σλαμ η Μαρία Σάκκαρη. Η 21χρονη Ελληνίδα (νούμερο 94 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε στη Μελβούρνη με 2-1 σετ της Αλιζέ Κορνέ από τη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στο Νο 43 της σχετικής λίστας.

Ο αγώνας των δύο γυναικών για τον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν ήταν συναρπαστικός. Στην αρχή του αγώνα η Σάκκαρη ήταν καλύτερη και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ

με 7-5. Η Κορνέ ισοφάρισε στην συνέχεια κερδίζοντας το 2ο σετ με σκορ 6-4. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ όμως, η Σάκκαρη ήταν σαρωτική. Με σκορ 6-1 δεν άφησε κανέναν περιθώριο στην αντίπαλό της και πήρε την πρόκεριση για τον επόμενο γύρο.

Η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου την 36χρονη Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι (Νο 79) από την Κροατία για μια θέση στις καλύτερες «16» της διοργάνωσης. Η νεαρή αθλήτρια που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι για την χώρα μας στην αντισφαίρηση, είναι κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, κορυφαίας ελληνίδας τενίστριας. Ισως στο άμεσο μέλλον η Σάκκαρη κάνει τους Ελληνες να ασχοληθούν ξανά με το ελληνικό γυναικείο τένις μετά την εποχή της Λένας Δανιηλίδου που πρωταγωνίστησε στο άθλημα στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

The post Η Σάκκαρη έγραψε ιστορία και συνεχίζει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα