Η Ντονατέλα, τα ψέματα και ο δεύτερος θάνατος του Βερσάτσε

«Εγώ δεν την είδα και ούτε θα την δω γιατί ακόμα και μετά από τόσο καιρό, πάντα μου κάνει κακό να βλέπω να παρουσιάζουν τον Τζάνι με τρόπο αναληθή». Στις 19 του μήνα, δύο ημέρες μετά την πρεμιέρα στις ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει και στην Ιταλία η προβολή της «Δολοφονίας του Τζάνι Βερσάτσε». Πρόκειται για ακόμη μία παραγωγή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου FX στο πλαίσιο της σειράς «American Crime Story», την οποία, ωστόσο, η Ντονατέλα Βερσάτσε, η λατρεμένη αδελφή του εμβληματικού ιταλού μόδιστρου,

απορρίπτει εκ των προτέρων.

Γιατί «μετά τον θάνατο του αδελφού μου, εκδόθηκαν πάμπολλα βιβλία γεμάτα εικασίες και ψέματα. Υποβάλαμε μηνύσεις κατά πολλών εκδοτικών οίκων και, ειλικρινά, τις κερδίσαμε όλες. Αλλά κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε γιατί η υπεράσπιση της μνήμης του Τζάνι κατέληξε να αποτελεί μια δουλειά πλήρους απασχόλησης», αποκάλυψε η επιβλητική Ντονατέλα, μιλώντας στην La Repubblica.

Το μεγάλο σαλόνι στην έπαυλη όπου ο μέγας μόδιστρος υποδεχόταν τους φίλους του παραμένει άθικτο. Ακόμα και τα μεγάλα μπουκέτα ροζ τριαντάφυλλων μοιάζουν να είναι τα ίδια και στον αέρα πλανάται ακόμα το άρωμα μιας ανάλαφρης και ευτυχισμένης εποχής. Και τα περισσότερα από είκοσι χρόνια που πέρασαν από την 15η Ιουλίου του 1997, ημέρα της δολοφονίας του Τζάνι, μοιάζουν να είναι ακόμα περισσότερα. Γιατί το Μιλάνο, η Ιταλία, η μόδα, ο κόσμος όλος, έχουν αλλάξει πολύ, πάρα πολύ.

Τα δύο αδέλφια «γράφοντας» ιστορία της μόδας (Beppe Caggi/Versace/Facebook)

«Ετοίμαζα την επίδειξή μας και από το Σάουθ Μπιτς μου τηλεφώνησε ο Τζάνι: η ώρα εκεί ήταν οχτώ το πρωί και επρόκειτο να πάει, όπως πάντα, να αγοράσει εφημερίδες και να πιει έναν καφέ. Μου είπε πως θα με καλούσε ξανά αργότερα. Αλλά μετά μου τηλεφώνησαν για να μου ανακοινώσουν ότι ένας τρελός είχε τραυματίσει τον Τζάνι και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Η επίδειξη βρισκόταν σε εξέλιξη και εγώ βρήκα το τηλέφωνο του νοσοκομείου στο Μαϊάμι. Τηλεφώνησα και μου έδωσαν τον γιατρό που τον είχε αναλάβει και οποίος μου είπε αμέσως πως πέθανε πριν από λίγα λεπτά. Ήταν το τέλος των πάντων, της οικογένειάς μας, των συναισθημάτων μας, της επιχείρησής μας, του πάθους μας για μια δουλειά που μας έκανε ευτυχισμένους. Ήμασταν όλοι χαμένοι», θυμάται σήμερα η Ντονατέλα.

Ο Εντγκαρ Ραμίρεζ ως Τζάνι Βερσάτσε στη σειρά η «Δολοφονία του Τζάνι Βερσάτσε», του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου FX (FX Networks)

Παρότι συντετριμμένοι, η Ντονατέλα και ο Σάντο Βερσάτσε, κατάφεραν να πάρουν το αεροπλάνο και να μεταβούν στη Φλόριντα. Την επομένη του χαμού του αγαπημένου τους αδελφού βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο της περίφημης Villa Casuarina, ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο όπου κατέρρευσε αιμόφυρτος ο Τζάνι. «Τα σκαλιά ήταν ακόμα γεμάτα με το σκούρο αίμα του αδελφού μου, η αστυνομία και το FBI δεν μου επέτρεπαν ούτε καν να μπω στο σπίτι. Πήγα στο νοσοκομείο για να δω τον Τζάνι, οι πληγές διακρίνονταν ακόμα […] λένε ότι οι νεκροί είναι γαλήνιοι αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια: ο Τζάνι ήταν ζαρωμένος, δεν υπήρχε πια τίποτα από τον δυναμισμό του, από το μεγαλείο του. Του είχαν ξυρίσει ακόμα και το μούσι».

Ο Σάντο και η Ντονατέλα το μόνο που ήθελαν ήταν να φύγουν από εκείνον τον μοιραίο τόπο. Κατάφεραν, ωστόσο, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μιας τελετής στην καθολική εκκλησία του Μαϊάμι ενώ ανέμεναν να παραλάβουν τις στάχτες του Τζάνι. «Υπήρχε ένας ευγενικότατος κύριος που συνέχιζε να μας δείχνει διάφορες τεφροδόχους και να μας προσφέρει γλυκά σαν να ήμασταν σε γιορτή».

Τα τηλεοπτικά αδέλφια, Πενέλοπε Κρουζ και Εντγκαρ Ραμίρεζ

Η ζωή, ωστόσο, συνεχίζεται. Καλώς ή κακώς. Και η Ντονατέλα, στην ηλικία των 62 ετών, εξακολουθεί να προσέχει την σιλουέτα της αλλά και την πλούσια ξανθιά της κόμη. Σαν να είναι αυτά πλέον, τα χρυσαφένια της μαλλιά, το λογότυπο -στη θέση της Μέδουσας- του περίφημου Οίκου. Γιατί η Ντονατέλα γνωρίζει ότι δημιουργεί και πουλάει ομορφιά και γνωρίζει επίσης ότι ονομάζεται Βερσάτσε. Οπότε δεν μπορεί, δεν επιτρέπει στον εαυτό της, δεν θέλει, εν τέλει, να αφεθεί.

Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο, η Ντονατέλα, σήμερα, δείχνει να είναι χαρούμενη. Ξεκίνησε να εργάζεται ξανά στην οικογενειακή επιχείρηση και κινείται μεταξύ Μιλάνου και Λος Άντζελες. Στην πολυαναμενόμενη μεταφορά της δολοφονίας του Τζάνι Βερσάτσε στη μικρή οθόνη, τον τραγικό ρόλο της Ντονατέλα υποδύεται η Πενέλοπε Κρουζ. «Μίλησα μαζί της στο τηλέφωνο. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μια πραγματική φίλη. Την εμπιστεύομαι», επισήμανε η Ντονατέλα. Και παρόλο που έχει διαβάσει το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε «Η δολοφονία» του αδελφού της, επαναλαμβάνει ρητά πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη σειρά.

Η Πενέλοπε Κρουζ υποδύεται την Ντονατέλα. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μια πραγματική φίλη. Την εμπιστεύομαι», επισήμανε η πραγματική Ντονατέλα

Γιατί στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται πως «ο Τζάνι πριν δολοφονηθεί ήταν εξασθενημένος επειδή έπασχε από Aids, ισχυρισμός απόλυτα ψευδής, όχι ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, δεδομένου ότι ο Τζάνι, μαζί με εμένα, υπήρξε ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα και διοργάνωσε φιλανθρωπικά γκαλά και έκανε ο ίδιος προσωπικά δωρεές σε πολλούς οργανισμούς. Οπότε αυτό είναι ένα από τα αναληθή στοιχεία της τηλεοπτικής σειράς. Υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αλλά πρόκειται για μυθοπλασία και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Κανένα μέλος της οικογένειάς μας δεν θέλησε να αναμιχτεί. Μου κάνει εντύπωση ότι τόσα χρόνια μετά λείπει ακόμα ο σεβασμός για έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει πια, το ότι μερικοί επιδιώκουν ακόμα να δημιουργήσουν σκάνδαλο γύρω από κάποιον που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του», κατέληξε στη συζήτηση με τον δημοσιογράφο της Repubblica η Ντονατέλα.

The post Η Ντονατέλα, τα ψέματα και ο δεύτερος θάνατος του Βερσάτσε appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα