Η Λεπέν απαίτησε να αποσύρουν τη σημαία της ΕΕ πριν εμφανιστεί σε εκπομπή

Η Μαρίν Λεπέν προσκλήθηκε από την εκπομπή «Αύριο πρόεδρος», στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1, όπως και καθένας από τους 11 υποψήφιους των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 24 Απριλίου. Φυσικά η Μαρίν Λεπέν φρόντισε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Πριν αρχίσει η εκπομπή, το βράδυ της Τρίτης, η ίδια ζήτησε από τους παραγωγούς να αφαιρέσουν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που βρισκόταν στο φόντο του πλατό. Και το αίτημά της έγινε δεκτό!

«Για να δεχθείτε να συμμετάσχετε

στην εκπομπή μας ζητήσατε να αποσύρουμε την ευρωπαϊκή σημαία η οποία βρισκόταν πίσω σας» είπε ο παρουσιαστής Ζιλ Μπουλό στην αρχή της συζήτησης, ενώ η συνάδελφός του, Αν Κλερ Κουντρέι έκανε λόγο για μία «συμβολική κίνηση».

«Θέλω να είμαι πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, όχι της ευρωπαϊκής Κομισιόν», απάντησε η ηγέτιδα του ξενοφοβικού Εθνικού Μετώπου. «Πιστεύω ότι η ΕΕ έκανε πολύ κακό στη χώρα μας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, εξαφάνισε τα σύνορα», σχολίασε η ίδια.

Επανέλαβε τις τοποθετήσεις της περί απομονωτισμού της Γαλλίας. «Αυτό θα είναι και το πρώτο μέτρο που θα πάρω: να επιστρέψω τα εθνικά σύνορα στους Γάλλους για να ανακτήσουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ποιος μπαίνει στη χώρα μας και να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας ο οποίος βρίσκεται –ανάμεσα σε άλλα- στις ροές μεταναστών».

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιο θα μπορούσε να είναι το «λάθος» της αν τελικά αποτύχει να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, η Λεπέν είπε χαμογελώντας ειρωνικά: «Δεν έχω φίλους δημοσιογράφους».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο μηνιαίο περιοδικό «Causeur» Απριλίου, η κυρία Λεπέν δήλωσε ότι «θα απαγορεύσει την ευρωπαϊκή σημαία από τα δημόσια κτίρια». Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή σημαία έχει ήδη αποσυρθεί από τα κτίρια δημαρχείων όπου οι δήμαρχοι ανήκουν στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα εμφανίζει τη Λεπέν στη δεύτερη θέση (με ποσοστό 22,5%) στον πρώτο γύρο, με τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται με ποσοστό 23,5%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Μακρόν θα κερδίσει άνετα τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60,5% έναντι 39,5%.

The post Η Λεπέν απαίτησε να αποσύρουν τη σημαία της ΕΕ πριν εμφανιστεί σε εκπομπή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα