Η κυβέρνηση επιστρέφει €85 εκατ. στους υπερθεματιστές των αδειών

12:53 8/3/2017 - Πηγή: Protagon

Η σφραγίδα σε ένα κυβερνητικό φιάσκο μπαίνει με τροπολογία. Και κοστίζει 85 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση επιστρέφει στους επιχειρηματίες που τον περασμένο Σεπτέμβριο πήραν μέρος και κέρδισαν στον διαγωνισμό-κωμωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, το ποσό των 85 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι μέρος της πρώτης δόσης που είχαν καταβάλει οι τέσσερις υπερθεματιστές.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας (κύρωση αγροτικής συμφωνίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν). Υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών

Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, αρμόδιο άλλωστε για εκείνη την υπόθεση με τις άδειες.

Σε αυτήν περιγράφονται οι προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν ως πρώτη δόση από τους υπερθεματιστές.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνεται ότι τα ποσά τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους υπερθεματιστές ανέρχονται σε περίπου 85 εκατ. ευρώ και παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη φορολογική διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Παράλληλα, η τροπολογία αναφέρει ότι «δεν επιστρέφονται ποσά τα οποία ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαίωμενες οφειλές».

Για την είσπραξη των ποσών δεν απαιτείται πάντως η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός κρίθηκε άκυρος από το ΣτΕ στα τέλη Οκτωβρίου.

The post Η κυβέρνηση επιστρέφει €85 εκατ. στους υπερθεματιστές των αδειών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα