Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα νικήτρια του Γουίμπλετον

Νικήτρια του τουρνουά τένις του Γουίμπλετον στέφτηκε η ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, η οποία επικράτησε αρκετά εύκολα της αμερικανίδας Βένους Γουίλιαμς.

Είναι ο δεύτερος μεγάλος τίτλος για την ισπανίδα πρωταθλήτρια, η οποία πέρυσι είχε κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Η Μουγκουρούθα κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου με 2-0 σετ (7-5 και 6-0). Το πρώτο σετ ήταν έντονο, αλλά η ισπανίδα ανέβαζε σιγά σιγά τον ρυθμό και κατάφερε

να το κερδίσει. Η νίκη στο δεύτερο σετ και μαζί της το τρόπαιο ήλθαν πιο εύκολα.

Η Βένους Γουίλιαμς κυνηγούσε τον όγδοο μεγάλο τίτλο της (REUTERS/Tony O’Brien)

Η Γουίλιαμς έχει κερδίσει επτά φορές τίτλους γκραν-σλαμ και είναι, στα 37 της, η μεγαλύτερη σε ηλικία τενίστρια που έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Αν κέρδιζε σήμερα, θα ήταν και η μεγαλύτερη τροπαιούχος.

Η 23χρονη ισπανίδα είχε αντιμετωπίσει στον τελικό του Γουίμπλετον το 2015 τη Σερένα Γουίλιαμς, μικρότερη αδελφή της Βένους, αλλά είχε χάσει.

Στις δηλώσεις της μετά την βράβευση, η ισπανίδα έμμεσα υπενθύμισε τη διαφορά ηλικίας με την αντίπαλό της (που είναι 14 χρόνια): «Μεγάλωσα βλέποντάς την να παίζει, οπότε είναι εκπληκτικό που έπαιξα μαζί της στον τελικό. Νιώθω τυχερή που έπαιξα μαζί της εδώ και φυσικά είχα άγχος».

The post Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα νικήτρια του Γουίμπλετον appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα