Η Φλωρεντία «αλμυρίζει» με πρόστιμα το κολατσιό «στα όρθια»

23:58 5/9/2018 - Πηγή: Protagon

Θέλει προσοχή πλέον ο τουρισμός στη Φλωρεντία, κυρίως άμα έχετε ευρώ μόνο για να αγοράσετε ένα σάντουιτς «ποδαράτο» και όχι για να καθίσετε στην οστερία ή στο μπαράκι (και ας μην κάνουμε κουβέντα για την τρατορία ή το εστιατόριο).

Και γιατί πια είναι τόσο δύσκολο να φάει ένας μπατίρης το σαντουιτσάκι του στη γη του Δάντη;

Διότι ο δήμαρχος καθιέρωσε την επιβολή αλμυρού προστίμου (έως τα 500 ευρώ φθάνει) σε όσους στέκονται πέριξ της Γκαλερί Ουφίτσι, λόγου χάρη, και μασούν όρθιοι!

«Το μέτρο αφορά όσους απαίδευτους επισκέπτες μας κατασκηνώνουν στους δρόμους με

το γεύμα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα στους Times, αφού προηγουμένως ενημέρωσε σχετικώς τους πωλητές σάντουιτς, φοκάτσας, πίτσας κ.λπ. της πόλης.

Στο εξής όσοι έχουν λεπτά αισθήματα στην ψυχή αλλά χοντρό πρόβλημα στην τσέπη είτε θα αγαπούν τη Φλωρεντία από μακριά είτε, άμα την επισκεφθούν, θα τρώνε εν κινήσει αν όχι τρέχοντας, αφού ο νέος κανονισμός -που ισχύει για το μεσημέρι και για το βράδυ- απαγορεύει στο πεζοδρόμιο τη στάση μετά μεζέ. Να στραβοκαταπιείς και να πνιγείς, φτάνει να μη σταματήσεις. Τρέχουμε!

«Μπορείτε να περπατήσετε ενώ τρώτε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δήμου.

Τι συμβαίνει;

Αυτός ο κανονισμός, γράφουν οι Times, εισήχθη αφότου ένας καταστηματάρχης ξυλοκοπήθηκε από ισπανούς τουρίστες όταν προσπάθησε να σταματήσει το γεύμα τους που ελάμβανε χώρα ακριβώς μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού του.

Ετσι εξηγείται η τόση αυστηρότης.

Και εδώ που τα λέμε ο δήμαρχος έχει και ελαφρυντικά: γεννήθηκε αργά, το 1975, τη χρονιά δηλαδή που ο μακαρίτης Μάριο Μονιτσέλι αποθέωνε τη Φλωρεντία με το (πρώτο και καλύτερο) παλαβό Amici miei του, για αυτό είναι σοβαρός, για αυτό δεν κάνει πλάκα αλλά ρίχνει πρόστιμα.

Εχουμε πάντα κατά νου το Αddio Firenze των Φορτσάνο – Πουτσίνι, αλλά καλύτερα ας ακούσουμε το Ma vaffan zum από την ανίερη παλιοπαρέα της Φλωρεντίας του ‘75:

The post Η Φλωρεντία «αλμυρίζει» με πρόστιμα το κολατσιό «στα όρθια» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα