Η εγκληματικότητα στο Μενίδι κινητοποιεί τη ΝΔ και διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας στο Μενίδι, που αναδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο, με τον θάνατο του 11χρονου Μάριου που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, κινητοποιήθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα απασχόλησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους στενούς του συνεργάτες σε σύσκεψη που είχαν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης «επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο σεβασμός στον νόμο και την τάξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Στις

14.00 την ίδια ημέρα θα ακολουθούσε δεύτερη σύσκεψη, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού, του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμου Χαρακόπουλου, των βουλευτών Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, Γεωργίας Μαρτίνου, Γιώργου Βλάχου και Αθανάσιου Μπούρα, καθώς και των δύο πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και Βασίλη Κικίλια

Παράγοντες του κόμματος υπενθύμιζαν ότι τον Απρίλιο του 2016, ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για να επισημάνει την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Στις 16 Ιουνίου του ίδιου έτους, ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Μενίδι, από όπου «επεσήμανε την έλλειψη επαρκούς αστυνομικού προσωπικού και υπογράμμισε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ίδιων πηγών, στις 17 Φεβρουαρίου 2017, με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στην ώρα του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόβλημα εγκληματικότητας στο Ζεφύρι, στις Αχαρνές και στον Ασπρόπυργο, με τον κ. Τσίπρα να ισχυρίζεται, κατά τις ίδιες πηγές, ότι «το θέμα δεν είναι επίκαιρο».

Κόντρα Χρυσόγονου – Τόσκα

Και η κυβέρνηση; Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που εξωτερικεύεται με τη λεκτική διαμάχη ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Μιλώντας για «τα άβατα ως τις χειρότερες εκδηλώσεις μίας γενικότερης αρρώστιας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον υπουργό, τονίζοντας ότι «ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε και αν έκανε για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών».

«Να πάει στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του, και να μας κάνει προτάσεις γι’ αυτή την περιοχή», απάντησε ο κ. Τόσκας. «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, αλλά από τους ανθρώπους που ζουν εδώ», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά στην παράνομη οπλοχρησία προτείνοντας «αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές και όλα αυτά».

Οσο για τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής -κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια– ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «ευτυχώς οι ψύχραιμοι άνθρωποι στην περιοχή είναι περισσότεροι από αυτούς που σκέφτονται εν θερμώ» και εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί.

Πάντως, οι ίδιοι οι κάτοικοι του Μενιδίου, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Μάλιστα προανήγγειλαν ότι δεν θα επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολείων ούτε την καινούργια σχολική χρονιά.

Οι γονείς του Μάριου ευχαριστούν τα ΜΜΕ…

Από την πλευρά τους οι γονείς του Μάριου ζήτησαν με ανακοίνωσή τους από την Πολιτεία να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή των κατοίκων της περιοχής έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με τη δική τους.

«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβάστηκαν τη θλίψη μας τηρώντας τη δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας», ανέφεραν στη συγκινητική ανακοίνωση.

«Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου. Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της».

The post Η εγκληματικότητα στο Μενίδι κινητοποιεί τη ΝΔ και διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα