Η διπλωματία του ποδοσφαίρου: Ο Πούτιν χάρισε στον Τραμπ την μπάλα του Μουντιάλ

Μια μπάλα ποδοσφαίρου δώρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στον αμερικανό ομόλογό του κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το ιστορικό τετ α τετ των δύο ηγετών στο Ελσίνκι.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τα καλά του λόγια αναφορικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δώρισε την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ στον αμερικανό ομόλογό του, λέγοντάς του: «Τώρα η μπάλα είναι στο δικό σας γήπεδο», αναφερόμενος στη διοργάνωση από τις ΗΠΑ

του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2026.

"The ball is in your court" – President Putin hands @POTUS a #worldcup ⚽

Follow #HelsinkiSummit updates: https://t.co/rTYHJbgREQ pic.twitter.com/vrauumVeBJ

BBC News (World) (@BBCWorld) July 16, 2018

Βέβαια, ο Τραμπ, αφού περιεργάστηκε λίγο την μπάλα δεν την κράτησε.

Russian Pres. Vladimir Putin gives Pres. Trump a soccer ball. "Now the ball is in your court," he says.

The president tossed the ball to Melania Trump to give to his son Baron. https://t.co/HzaWeg5KyC pic.twitter.com/So2jHrJqDY

ABC News (@ABC) July 16, 2018

Την πέταξε στη Μελάνια Τραμπ, για τη χαρίσει στον γιο τους, αλλά την έπιασε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος καθόταν δίπλα της και της την έδωσε.

Καυστικό ήταν το σχόλιο του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ όσον αφορά την μπάλα.

Missed opportunity by President Trump to firmly hold Russia accountable for 2016 meddling and deliver a strong warning regarding future elections.

This answer by President Trump will be seen by Russia as a sign of weakness and create far more problems than it solves. (1/3)

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) July 16, 2018

«Αν ήμουν εγώ, θα έλεγχα την μπάλα για συσκευές ακρόασης και δεν θα την επέτρεπα ποτέ στον Λευκό Οίκο», ανέφερε σαρκαστικά στον λογαριασμό του στο Twitter o Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.

Finally, if it were me, I’d check the soccer ball for listening devices and never allow it in the White House.

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) July 16, 2018

«Είναι επιτακτικό το Κογκρέσο να πραγματοποιήσει ακροάσεις σχετικά με την έκταση και το εύρος οποιασδήποτε συνεργασίας με τη Ρωσία στη Συρία σχετικά με την παρουσία του Ιράν», τόνισε εξάλλου ο Γκράχαμ σχολιάζοντας δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για στενή συνεργασία των δυο χωρών στη Συρία.

The post Η διπλωματία του ποδοσφαίρου: Ο Πούτιν χάρισε στον Τραμπ την μπάλα του Μουντιάλ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα