Η διαφήμιση της Royal Jordanian που τρολάρει τον Τραμπ

09:05 7/2/2017 - Πηγή: Protagon

To προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής – ένα μέτρο που ορθά ερμηνεύτηκε ως απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων – προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο εντός της αμερικανικής κοινωνίας όσο και στο εξωτερικό. Αλλά πέρα από την αντιπαράθεση των δικαστικών με την κυβέρνηση Τραμπ, που δεν φαίνεται να κοπάζει -άλλωστε ο πρόεδρος δηλώνει αμετακίνητος και στέλνει το υπουργείο Δικαιοσύνης

να καθαρίσει- φαίνεται πως αποτελεί ήδη έμπνευση για τους διαφημιστές.

Η ιορδανική αεροπορική εταιρεία Royal Jordanian έσπευσε να παρουσιάσει μία νέα διαφημιστική εκστρατεία η οποία βασίζεται εξ΄ολοκλήρου στις απαγορεύσεις που αποφάσισε ο Τραμπ -και ως τώρα παραμένουν «παγωμένες» μόνο χάρη στη γενναία στάση των ομοσπονδιακών δικαστών.

Στην καταχώρηση που δημοσίευσε στον Τύπο η Royal Jordanian η εταιρεία παίζει με την λέξη «ban» (απαγόρευση) την οποία μετατρέπει στην γαλλική λέξη «bon» (καλό) και προσθέτει τη λέξη voyage (ταξίδι)… , ενώ χρησιμοποιεί ως κεντρικό μήνυμα το «ταξιδέψτε στις ΗΠΑ με τις RJ τώρα που ακόμη σας επιτρέπεται».

Το διάταγμα Τραμπ αφορά τους πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, τη Σομαλία, το Σουδάν και τη Λιβύη. Η Royal Jordanian, που εδρεύει στην Ιορδανία, εξυπηρετεί πολλές από αυτές τις περιοχές.

Είναι και αυτό ένα από τα χαρακτηριστικά της προεδρίας Τραμπ. Ουδέποτε άλλοτε ένας αμερικανός πρόεδρος, στις πρώτες μάλιστα εβδομάδες της θητείας του στον Λευκό Οίκο, δεν είχε προκαλέσει τόσο αρνητικά σχόλια αλλά και τόση χλεύη από τον υπόλοιπο κόσμο. Και το τρολάρισμα του κόσμου, το χιούμορ δηλαδή με το οποίο αντιμετωπίζουν τον Τραμπ, είναι ένα ανησυχητικό προμήνυμα για την ισχύ που έχει πλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ…

The post Η διαφήμιση της Royal Jordanian που τρολάρει τον Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα