Η Μπρίτζετ Τζόουνς γράφει στο ημερολόγιό της για το #MeToo

Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει! Οχι στις κινηματογραφικές αίθουσες, ούτε καν στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Ομως η συγγραφέας που επινόησε τη συγκεκριμένη ηρωίδα βιβλίου, η οποία στη συνέχεια ενσαρκώθηκε στο σινεμά με μεγάλη επιτυχία από τη Ρενέ Ζελβέγκερ, δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Η Ελεν Φίλντινγκ ένιωσε την ανάγκη να γράψει και να δημοσιεύσει στους New York Times μερικές νέες σελίδες από το συγκεκριμένο

ημερολόγιο, προσπαθώντας να σκεφτεί, τι θα σκεφτόταν σήμερα η ηρωίδα της, στην εποχή του #MeToo και με όλα αυτά τα σεξουαλικά σκάνδαλα να έχουν βγει αισίως στο φως. Ο Ντόλαντ Τραμπ και ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, είναι οι πρώτοι που λαβώνει με την αιχμηρή της πένα.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ως αξιολύπητη Μπρίτζετ Τζόουνς: τυλιγμένη με το πάπλωμα και αγκαλιά με ένα κουβαδάκι παγωτό σοκολάτα για να γιατρέψει μία ακόμη ερωτική απογοήτευση (Universal Pictures)

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η Μπρίτζετ τα βάζει και πάλι με το παλιό της αφεντικό, που την παρενοχλούσε σεξουαλικά, χωρίς εκείνη να μπορεί να κάνει τίποτα, από φόβο μήπως χάσει τη δουλειά της: «Ξαναδιαβάζοντας τα παλιά μου ημερολόγια, σκέφτομαι: πόσα πολλά ανέχτηκα, την εποχή που έγραφα αυτά τα ημερολόγια, χωρίς να ξέρω καν ότι είχα κάθε δικαίωμα να μην τα ανεχτώ; Μιλώντας για το #MeToo. Το παλιό μου εκδοτικό, ο «κύριος Βυζάκιας» (Mr Tits Pervert). Είχα αποδεχτεί ότι μέρος της δουλειάς μου ήταν και να επιτρέπω στον διευθυντή μου να κοιτάζει όλη την ώρα το στήθος μου, να μην θυμάται το όνομά μου και να μου ζητά να ντύνομαι με στενά φορέματα. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί σήμερα. Θα έχανε τη δουλειά του χωρίς αμφιβολία».

Στη συνέχεια, η μαχητική Μπρίτζετ κατακεραυνώνει τόσο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όσο και τον αλλοτινό πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Επαναλαμβάνει μάλιστα το σύντομο ανέκδοτο που είχε κυκλοφορήσει όταν είχε αποκαλυφθεί πόσες ηθοποιούς που οδηγήθηκαν στα Οσκαρ ο ίδιος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά: «Οποια γυναίκα έχει καταφέρει να κοιμηθεί με κάποιον σαν τον Γουάινσταϊν, σίγουρα δικαιούται ένα Οσκαρ».

The post Η Μπρίτζετ Τζόουνς γράφει στο ημερολόγιό της για το #MeToo appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα