Η Marketing Greece σχεδιάζει και αναζητά υποστηρικτές

Με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον αλλά και την απαραίτητη χρηματοδότηση από τον επιχειρηματικό κόσμο, η Marketing Greece παρουσίασε την Πέμπτη το φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων που έχει σχεδιάσει για το 2018 και την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει ιδρύσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ιωάννα Δρέττα, υπογράμμισε τον συμπληρωματικό χαρακτήρα των δράσεων στην ενιαία εθνική στρατηγική, αλλά και στους αρμόδιους φορείς. Δήλωσε ακόμα ότι η εταιρεία

είναι ανοιχτή σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, θυμίζοντας ότι οι δύο πλευρές είχαν συνεργαστεί το 2015 για την ενίσχυση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής στη χώρα.

Η ίδια εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός των δράσεων που σχεδιάζονται για εφέτος δεν έχει καθοριστεί, καθώς εξαρτάται από την έκταση που θα έχουν και τη χρηματοδότηση. Και συμπλήρωσε ότι υφίστανται κάποιες βασικές συνεργασίες που εξασφαλίζουν τη συνέχεια των δράσεων, ενώ η εταιρία είναι κοντά στη σύναψη και άλλων συμφωνιών, στα πλαίσια των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων τουρισμού ή ευρύτερης δραστηριότητας.

Με βασικό στόχο τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής ζήτησης, η κυρία Δρέττα τόνισε ότι «θα επιδιώκεται η υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών για την αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών, την άμβλυνση της εποχικότητας και την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη του ταξιδιωτικού ρεύματος».

Προτεραιότητες λοιπόν εφέτος είναι η προώθηση τουριστικών προϊόντων της χώρας που έχουν ήδη ή αναπτύσσουν δυναμική, ως προς την τουριστική κίνηση, η προβολή προορισμών με βάση το επίπεδο των υποδομών και την προσβασιμότητα, καθώς και η προώθησή τους μέσω ψηφιακών δράσεων στο Discovergreece.com και ενεργειών δημοσιότητας, η εμβάθυνση σε ποιοτικά στοιχεία των επισκεπτών και η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Ταυτόχρονα η storytelling πλατφόρμα προώθησης ταξιδιωτικών εμπειριών για digital influencers – Blogrotters – εστιάζει στη γαστρονομία, με το concept “BITE – SIZED GREECE”.

Νωρίτερα, η κυρία Δρέττα έκανε τον απολογισμό ενός πλέγματος ενεργειών επικοινωνίας και προβολής που πραγματοποιήθηκαν το 2017. Το πρόγραμμα δημοσιότητας αριθμεί συνολικά 1607 έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, από το διεθνές δίκτυο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.

Παράλληλα η καμπάνια Wanderlust Greece μέσω του Discovergreece.com, προβάλλει ζωντανά τους ελληνικούς προορισμούς στους χρήστες. Για το website και τα Μέσα Κοινωνικής του Δικτύωσης καταγράφεται:

90% αύξηση των οργανικών visits στο Discovergreeece.com μεταξύ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2017,40% αύξηση των followers στο Instagram το τελευταίο δεκάμηνοαύξηση του engagement rate από 3,5% σε 5% στο Facebook, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι ο μέσος όρος, για τις σελίδες Facebook που έχουν αντίστοιχη δυναμική με του Discovergreece.com, ανέρχεται σε 3%

Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της εταιρίας, από τις αρχές του έτους λειτουργεί με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τους: Γιάννη Ρέτσο (Πρόεδρος), Ιωάννα Δρέττα (Διευθύνουσα Σύμβουλος), Αλέξανδρο Βασιλικό (Αντιπρόεδρος Α’), Αγάπη Σμπώκου (Αντιπρόεδρος B’), Ανδρέα Ανδρεάδη, Χλόη-Μαρία Λασκαρίδη, Γιώργο Βερνίκο, Ευτύχη Βασιλάκη, Γιάννη Παράσχη, Ανδρέα Στυλιανόπουλο, Καλλίνικο Καλλίνικο, Μιχάλη Μαυρόπουλο, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, Χρήστο Στεργίου, Παναγιώτη Ποδηματά, Φώτη Κοκοτό, Χριστίνα Τετράδη, Άρη Σουλούνια, Ειρήνη Γερουλάνου, Αθανάσιο Συριανό, Κωνσταντίνο Ζήκο, Μαρία Μπάκουλα Κάντζα και Χαρίκλεια Νταλέκου.

The post Η Marketing Greece σχεδιάζει και αναζητά υποστηρικτές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα