Η Audi θα ανακαλέσει και θα αντικαταστήσει 24.000 αυτοκίνητα, μοντέλο Α8

14:55 2/6/2017 - Πηγή: Protagon

Μαύρα σύννεφα απειλούν να σκεπάσουν για μία ακόμη φορά την μικρή πόλη Ίνγκολστατ, την έδρα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Audi. Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, η Audi χρησιμοποίησε αντικανονικό λογισμικό καυσαερίων σε περίπου 24.000 οχήματα.

Το λογισμικό αντιλαμβάνεται πότε το αμάξι ελέγχεται ενεργοποιώντας ταυτοχρόνως συστήματα καθαρισμού τα οποία επαναφέρουν τις εκπομπές καυσαερίων στο υποχρεωτικό πρότυπο εκπομπών ρύπου Euro 5.

Η βασική κατηγορία όπως αυτή διατυπώθηκε από τα χείλη του υπουργού, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) έχει ηθική κυρίως χροιά, καθότι οι υπεύθυνοι της πολυτελούς μάρκας αυτοκινήτων, μετά το σκάνδαλο της Volkswagen (στα ελληνικά, το αυτοκίνητο του λαού) είχαν δημοσίως υπερθεματίσει την πλήρη αφοσίωση της εταιρείας στην κρυστάλλινη διαφάνεια όλων των παρεχόμενων εμπορικών στοιχείων.

Οι ρυπαντικές παρατυπίες αφορούν αποκλειστικά το μοντέλο Α8 και τις πωλήσεις του κυρίως στη Γερμανία αλλά και τον ευρωπαϊκό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η Audi υποχρεούται σε πλήρη ανάκληση και αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων αυτού του μοντέλου. Το αναλυτικό πλάνο θα πρέπει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουνίου.

The post Η Audi θα ανακαλέσει και θα αντικαταστήσει 24.000 αυτοκίνητα, μοντέλο Α8 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα