Γυναίκες εκδιώχτηκαν από πάρκο στην Κωνσταντινούπολη γιατί φορούσαν… σορτσάκια

Την ίδια ημέρα που εκατοντάδες γυναίκες είχαν κατέβει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε διαδήλωση κατά της βίας και της εχθρότητας που προκαλεί σε κάποιους (όλο και περισσότερους) το ντύσιμό τους, άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι ανάγκασαν δύο γυναίκες που φορούσαν σορτς να φύγουν από πάρκο.

Το περιστατικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της «Τζουμχουριέτ», συνέβη

στο πάρκο Μάτσκα, στο προάστιο Σισλί, αργά το Σάββατο.

Ενας από τους άνδρες ακούγεται να λέει στις γυναίκες ότι δεν μπορεί να τους επιτρέψει να εμφανιστούν έτσι στο πάρκο. «Δεν μπορείτε να επιδεικνύετε έτσι το σώμα σας», λέει.

Πάντως –και αυτό είναι παρήγορο- ο κόσμος που ήταν στο πάρκο πήρε το μέρος των γυναικών και αντέδρασε στα αιτήματα των φρουρών ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές για την Τουρκία.

Μέσα σε ένα χρόνο καταγράφονται τουλάχιστον δύο περιπτώσεις -για να μείνει κανένας σε όσες φτάνουν στα μέσα ενημέρωσης- όπου υπήρξαν αντιδράσεις κατά γυναικών που φορούσαν σορτς.

Τον περασμένο μήνα ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια γυναίκα γιατί φορούσε σορτς ενώ άλλο ένα, για τον ίδιο λόγο, είχε καταγραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και τα δύο συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο, εκατοντάδες γυναίκες κατέβηκαν σε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη κρατώντας τζιν σορτσάκια, αυτά που «ενοχλούν». «Κάτω τα χέρια από τα ρούχα μου!», ήταν το σύνθημα – αλλά πόσοι το ακούνε πια στην Τουρκία;

The post Γυναίκες εκδιώχτηκαν από πάρκο στην Κωνσταντινούπολη γιατί φορούσαν… σορτσάκια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα