Εικόνα που σοκάρει/ Γονείς λιπόθυμοι από ηρωίνη

Το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου, στο Ανατολικό Λίβερπουλ του Οχάιο, ο αστυνομικός Κέβιν Τόμσον αναγκάστηκε να σταματήσει ένα αυτοκίνητο που κινούνταν άτσαλα από τη μία λωρίδα στην άλλη. Πλησιάζοντας το σταματημένο αμάξι, αντίκρισε τη σκηνή που απεικονίζουν οι φωτογραφίες: ένας άντρας σχεδόν αναίσθητος στη θέση του οδηγού και δίπλα του μια γυναίκα, μελανιασμένη και λιπόθυμη, ξαπλωμένη πάνω του. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ένα αγόρι 4 ετών δεμένο στο κάθισμα. Πρόκειται για τον Τζέιμς Ακορντ και τη Ρόνα Πάσεκ, ενώ το

αγόρι στο πίσω κάθισμα είναι ο γιος τους.

Ο αστυνομικός κάλεσε ασθενοφόρο και μόλις έφτασαν οι νοσοκόμοι συνειδητοποίησαν πως το ζευγάρι είχε κάνει χρήση ηρωίνης. Tους χορήγησαν άμεσα Narcan, ισχυρά φάρμακα που βοηθούν σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης.

Μόλις συνήλθαν, η αστυνομία τους συνέλαβε και ήρθε σε επαφή με τις Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιών της Κολουμπιάνα, της κομητείας του Ανατολικού Λίβερπουλ.


Ο Ακορντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 180 ημερών, με την κατηγορία πως οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού του. Η Πάσεκ δήλωσε αθώα για τις τις κατηγορίες σε βάρος της, πως είχε ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του γιου της.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το περιστατικό δεν είναι το πρώτο – παρόμοιες σκηνές ανήκουν στην ημερήσια διάταξη για τους αστυνομικούς του Οχάιο. Οπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Independent, η πολιτεία βρίσκεται στη δίνη της μάστιγας της ηρωίνης, που δυστυχώς δεν δείχνει σημάδια ύφεσης. Μόνο πέρυσι 3.050 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η κρίση αυτή επηρεάζει όλες τις κοινότητες αλλά κυρίως τις μικρές πόλεις, όπως το Ανατολικό Λίβερπουλ και άλλες αγροτικές περιοχές στα ανατολικά και νότια της πολιτείας. Ο ομώνυμος ποταμός, Οχάιο, αποτελούσε άλλοτε μια ζωηρή βιομηχανική αρτηρία για την Κεντρική Αμερική μα τώρα όλες οι κοινότητες γύρω του έχουν χάσει την οικονομική τους δύναμη, τα εργοστάσια κλείνουν, οι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται.

Facebook/WashCoSheriff

Η Κάθλιν Μακόι, χημικός στο συμβουλευτικό κέντρο της κομητείας της Κολουμπιάνα τονίζει πως η χρήση ηρωίνης είναι τεράστιο πρόβλημα για την κομητεία. Υπάρχουν πόροι για να βοηθηθούν όσοι χρήστες το επιθυμούν αλλά δύσκολα παίρνουν την απόφαση να ζητήσουν βοήθεια. Στις φωτογραφίες του Ακορντ και της Πάσεκ εκείνη βλέπει την «απεικόνιση μιας τρομερής ασθένειας», όπως την περιγράφει.

«Γνωρίζω πως ο εθισμός είναι στην ουσία μια ασθένεια του εγκεφάλου – μια χρόνια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πρόκειται περισσότερο για δυο ανθρώπους που υποφέρουν από μια βαριά αρρώστια, την εξάρτηση, παρά για δύο απαίσιους γονείς», τονίζει η ίδια.

Οι Αρχές πήραν τη δύσκολη απόφαση να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στη σελίδα του Γραφείου του Σερίφη της Ουάσινγκτον στο Facebook. Τα επικριτικά σχόλια δεν άργησαν να έρθουν, γι’ αυτό ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους: «Γνωρίζουμε πως κάποιοι ενδεχομένως να προσβληθούν από τις φωτογραφίες αυτές και λυπούμαστε πολύ. Είναι όμως καιρός να γίνει γνωστό σε όσους δεν κάνουν χρήση ναρκωτικών τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

Facebook/WashCoSheriff

Στην ίδια ανακοίνωση επεσήμαναν πως «το παιδί αυτό δεν είναι σε θέση να μιλήσει για τον εαυτό του. Ελπίζουμε όμως πως η ιστορία του θα πείσει κάποιον υποψήφιο χρήστη να σκεφτεί διπλά πριν κάνει μια ένεση ηρωίνης – κυρίως αν είναι γονιός».

«Η ηρωίνη διαδίδεται όλο και περισσότερο στη κοινότητά μας – και όχι μόνο. Η διαφορά μας έγκειται στο γεγονός πως είμαστε πρόθυμοι να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα μέχρι να εξαλειφθεί. Κι αν αυτό σημαίνει ότι ίσως προσβάλλουμε ορισμένους, είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».

The post Εικόνα που σοκάρει/ Γονείς λιπόθυμοι από ηρωίνη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα