Γιατί αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα έβαψε τα αποδυτήρια των αντιπάλων της ροζ;

Μία ποδοσφαιρική ομάδα στην Αγγλία πήρε μία παράξενη απόφαση: να βάψει με ροζ χρώμα τα αποδυτήρια των αντιπάλων. Αυτό, και με τη βούλα της επιστήμης, φαίνεται ότι μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, διευκολύνοντας έτσι τη δουλειά της γηπεδούχου ομάδας.

O υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νόριτς που αγωνίζεται στην Championship (δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος) πιστεύει ότι το ροζ χρώμα θα μειώσει το πάθος και την ένταση που θα βγάλουν οι αντίπαλοι στο γήπεδο. Αντιθέτως, τα χρώματα στα αποδυτήρια της γηπεδούχου ομάδας έχουν το κλασικό λευκό χρώμα.

(Η αντίδραση της Γουέστ Μπρομ όταν είδε τα αποδυτήρια στο γήπεδο της Νόριτς)

Dressing room settings…

Who’s backing the Baggies today?

Match centre https://t.co/CZ5IBrutPq
WBA Radio https://t.co/CZ5IBrutPq #NORWBA | #COYB | #WBA pic.twitter.com/8mK71ZvQyh

West Bromwich Albion (@WBA) 11 Αυγούστου 2018

Τοπική εφημερίδα μάλιστα δημοσίευσε μία ψυχολογική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Αγγλίας που σημειώνει ότι η επίδραση του χρώματος είναι μικρή, ωστόσο μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε σημαντικά παιχνίδια.

Η Νόριτς πάντως δεν είναι η πρώτη ομάδα που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι αντίπαλοι της ομάδας ράγκμπι του Πανεπιστημίου Αϊόβα έπρεπε να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ροζ αποδυτήρια αλλά και ροζ μπάνια. Η πρωτότυπη ιδέα πιστώνεται στον πρώην προπονητή Χάιντεν Φράι που είχε μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία.

«Οταν μιλώ σε έναν αντίπαλο προπονητή πριν από έναν αγώνα και εκείνος μου αναφέρει τους ροζ τοίχους, τότε ξέρω ότι τον έχουμε επηρεάσει» είχε γράψει ο Φράι στην αυτοβιογραφία του σύμφωνα με το Sports Illustrated.

Η έρευνα για την επίδραση του ροζ χρώματος στην Ψυχολογία πραγματοποιήθηκε από τον Αλεξάντερ Σκάους που ανακάλυψε μία συγκεκριμένη απόχρωση του ροζ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 το οποίο είχε μία ικανότητα να μειώνει την υπερδιέγερση. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι φυλακής στο Σιάτλ του επέτρεψαν να ελέγξει τη θεωρία του βάφοντας τα κελιά της φυλακής με το συγκεκριμένο χρώμα που πήρε την ονομασία «Baker-Miller pink».

Welcome. #bakermillerpink #drunktankpink #FF91AF

A post shared by Baker-Miller Pink (@bakermillerpink) on Mar 21, 2016 at 7:08am PDT

Το συγκεκριμένο χρώμα υπάρχει ακόμα και σήμερα σε φυλακές των ΗΠΑ και της Ελβετίας. Και όπως φαίνεται, από τις φυλακές και τα παιδικά δωμάτια, το συγκεκριμένο χρώμα έχει περάσει στα αποδυτήρια ποδοσφαιρικών ομάδων. Για να δούμε λοιπόν, θα καταφέρει η Νόριτς να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ έχοντας ως σύμμαχο την Ψυχολογία;

The post Γιατί αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα έβαψε τα αποδυτήρια των αντιπάλων της ροζ; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα