Γεύμα εργασίας Μητσοτάκη – Κατάινεν στον Πειραιά με το βλέμμα στο Brexit

Γεύμα εργασίας είχαν στον Πειραιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν. Παρούσα στο γεύμα ήταν και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάει το φακό, η Μαρέβα τους συνδαιτημόνες στο γεύμα εργασίας στον Πειραιά
με φόντο τα ιστιοπλοϊκά και τον Υμηττό (Δελτίο τύπου/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πειραιώς, κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ στα πεδία αρμοδιότητας του Γίρκι Κατάινεν, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει την διαδικασία εξόδου του Brexit, αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν μια ιδιαίτερη συνάντηση καθώς συνέπεσε με την απόφαση της Τερέζα Μέι, πρωθυπουργού της Βρετανίας, να προαναγγείλει τη διεξαγωγή εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις 8 Ιουνίου.

Κατά το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του Γίρκι Κατάινεν δόθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης από τη χώρα μας των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η Ε.Ε. για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Παράλληλα κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

The post Γεύμα εργασίας Μητσοτάκη – Κατάινεν στον Πειραιά με το βλέμμα στο Brexit appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα