Γερμανία: Εξι συλλήψεις για ακροδεξιά συνωμοσία

Εξι άνδρες συνελήφθησαν με την υπόνοια ότι ανήκουν σε ακροδεξιά μαχητική ομάδα της ανατολικογερμανικής πόλη Κέμνιτς, γράφει το BBC. Αυτοί οι άνδρες, ηλικίας 20 έως 31 ετών, κατηγορούνται ότι σχημάτισαν ομάδα με την ονομασία «Επανάσταση του Κέμνιτς» που είχε σκοπό της την ανατροπή της αστικής Δημοκρατίας.

Κατά τις εισαγγελικές αρχές, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, πολιτικών και ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κέμνιτς επικρατεί ένταση αφότου ένας Γερμανός σκοτώθηκε από δύο μετανάστες τον περασμένο

Αύγουστο. Ο θάνατός του αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσουν ταραχές με ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό «πρόσημο».

Κατά το κατηγορητήριο, πέντε από τους συλληφθέντες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μετανάστες, στο Κέμνιτς, στις 14 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας φιάλες, ατσάλινα γάντια και συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (tasers). Αλλη μία επίθεση είχε σχεδιαστεί για τις 3 Οκτωβρίου, πάντα κατά το κατηγορητήριο.

Ενας έβδομος ύποπτος, που πιστεύεται ότι ήταν ο ηγέτης της ομάδας, είχε συλληφθεί στις 14 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας ειρήνης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το Κέμινιτς είναι η «καρδιά» μιας περιοχής όπου στο πολιτικό προσκήνιο έχουν εμφανιστεί και δημιουργούν θόρυβο ακροδεξιές δυνάμεις όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία και το αντιισλαμιστικό κίνημα Pegida, τροφοδοτούμενες από τη λαϊκή αντίδραση στην εισροή ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνων μεταναστών μεσανατολικής προέλευσης.

The post Γερμανία: Εξι συλλήψεις για ακροδεξιά συνωμοσία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα