Γεννηματά: «Το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αμαυρωθεί»

Η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό γιατί βάλλουν κατά του έργου του ΠΑΣΟΚ

υπό τον Κώστα Σημίτη ενώ «πάσχουν από αμνησία για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό» της περιόδου 2004-2009.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επικρίνει την κυβέρνηση γιατί «καταστρέφει το παρόν και υποθηκεύει το μέλλον. Πέρα από τα μνημειώδη ψέματα, τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες τους, είναι ολοφάνερη η ανικανότητα τους, η απουσία σχεδίου και αποτελέσματος τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και για την ανάπτυξη.

» Εχουν οδηγήσει στη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των πολιτών της χώρας. Εξοντώνουν τη μεσαία τάξη και καταδικάζουν τους πιο αδύναμους στη φτώχεια. Η παραμονή τους στην εξουσία, βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα».

Προσθέτει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η με κάθε θυσία παραμονή της στην εξουσία» και τονίζει ότι «μπορούμε όμως -και θα το κάνουμε- να ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση, αποκαλύπτοντας τις επιζήμιες για τον τόπο πολιτικές τους».

Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ. Κι αυτό δεν θα έρθει με κόφτες και περικοπές, αλλά με επιταχυντές που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα φέρουν θέσεις εργασίας. Αυτοί δεν μπορούν, η Ελλάδα μπορεί».

Για την κυρία Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός «έχει αμνησία και αφωνία» για τον «εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009» και προσθέτει ότι «η σκανδαλολογία είναι το τελευταίο τους καταφύγιο».

«Το έργο του ΠΑΣΟΚ έχει καταξιωθεί»

Σε σχέση με τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο επιτίθενται με κάθε τρόπο στην παράταξή μας γιατί νοιώθουν την ανάσα μας. Το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν.

» Είναι δε απύθμενο θράσος η κυβέρνηση που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής και του grexit, να προσπαθεί να σπιλώσει τον πρωθυπουργό που οδήγησε τη χώρα στην ΟΝΕ και κατοχύρωσε την ευρωπαϊκή προοπτική της.

» Οσον αφορά τις συμμαχίες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη πορεύεται με αυτόνομο λόγο και ρόλο. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Σ΄ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστές οι ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μας με τη ΝΔ, όπως και η πλήρης αντίθεση μας με τις πολιτικές, αλλά και τις καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ασταθές διεθνές σκηνικό, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιθυμεί η Ελλάδα να είναι «μέσα στην Ευρώπη, στον πυρήνα μιας κοινωνικής Ευρώπης. Κόντρα στις συντηρητικές λογικές των πολλών ταχυτήτων και της διαρκούς λιτότητας.

» Είναι η ώρα εμείς οι Σοσιαλιστές να σηκώσουμε τη σημαία για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, με μια δημοκρατική ατζέντα για την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση, την αναδιανομή σε μια ανταγωνιστική οικονομία υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το συνέδριο της Συμπαράταξης το καλοκαίρι και το ότι αρκετές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου δεν θα συμμετέχουν, η κυρία Γεννηματά σημειώνει ότι «το κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης αφορά όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα της προοδευτικής παράταξης.

Είναι ανοιχτό και χωρίς όρους και προαπαιτούμενα. Ας μην παραβιάζουν λοιπόν κάποιοι ανοιχτές θύρες για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους να συμπορευτούν. Εμείς προχωράμε στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως ενιαίου πολυκομματικού φορέα, με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις που την αποτελούν».

The post Γεννηματά: «Το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αμαυρωθεί» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα