«Φίλε, μην απλώνεσαι έτσι…» Μια (ισπανική) καμπάνια για λίγη ευπρέπεια στα ΜΜΜ

Είναι μια αρκετά διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο ανδρική συνήθεια και μην νομίζετε ότι απαντά μόνο σε χώρες όπου οι άνδρες έχουν μια περισσότερο «μάτσο» εικόνα.

Είναι το άνοιγμα των ποδιών σε δημόσιους χώρους και ειδικά στα μέσα μεταφοράς όπου ο χώρος δεν επαρκεί για όλους.

Βολικό; Ισως για αυτούς που το κάνουν, αλλά καθόλου για όσους το υφίστανται. Αντιαισθητικό; Σίγουρα ναι, λένε οι υπέυθυνοι στα μέσα μεταφοράς

της Μαδρίτης που έβαλαν στον στόχο τους άνδρες που επιδίδονται στους συρμούς σε αυτή τη συνήθεια.

Ακόμα και στα ισπανικά έχουν δανειστεί την αγγλική λέξη και το λένε «el manspreading», κάτι σαν «ανδρικό άπλωμα», που πιάνει περισσότερες από μία θέσεις για τον σίγουρα περήφανο άνδρα που επιδίδεται στη συνήθεια.

Αυτοκόλλητα σαν και αυτό στην εικόνα πιο πάνω θέλουν απλά να δείξουν πόσο ακοινώνητος είναι αυτός που απλώνεται σαν το… χταπόδι, όπως δείχνουν τα χιουμοριστικά αυτοκόλλητα που έχουν υιοθετήσει άλλες χώρες.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Ο EMT, ο φορέας διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Μαδρίτη, είχε την ιδέα για την τοποθέτηση των σημάτων σε συνεργασία με το συμβούλιο ισότητας του Δήμου, γράφει ο Guardian. Την πρωτοβουλία είχε μια φεμινιστική κολλεκτίβα για την οποία είχε συγκεντρώσει πάνω από 11.500 υπογραφές.

Η κολλεκτίβα ζητούσε, πέρα από τα σήματα που ζητούν να δίνεται χώρος σε πρόσωπα που έχουν ανάγκη, όπως οι έγκυες, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κινητικές δυσκολίες, να υπάρχουν ειδοποιήσεις και για «άπλωμα». Και το πέτυχε.

The post «Φίλε, μην απλώνεσαι έτσι…» Μια (ισπανική) καμπάνια για λίγη ευπρέπεια στα ΜΜΜ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα