«Εξορυκτική δραστηριότητα και κοινωνία»: Μια διαφορετική ημερίδα για μαθητές

Ημερίδα-παρουσίαση με θέμα «Εξορυκτική δραστηριότητα και κοινωνία, παράδειγμα μετεξέλιξης για τον 21ο αιώνα» θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2018, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Η ημερίδα σχετίζεται με τη θεματική της έκθεσης «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος», η οποία φιλοξενείται ήδη στο Μουσείο, και σε αυτή θα ξεναγηθούν οι νέοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές, αλλά και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, η ημερίδα δεν θα έχει την τυπική, κλασική, αυστηρή δομή των ομιλιών-εισηγήσεων. Για

την ακρίβεια, θα πραγματοποιηθεί μέσω της προβολής σύγχρονου εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού και με το δρώμενο μιας μασκότ που θα προσωποποιεί τα ορυκτά και θα αλληλεπιδρά με τα παιδιά.

Επίσης, θα υπάρχει ένας ειδικός επί του αντικειμένου, μεταλλειολόγος, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία δεχθεί από πλευράς κοινού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και ενεργού διαλόγου με τα παιδιά.

Η πρωτοτυπία, αλλά και η μοναδικότητα, αυτής της ημερίδας έγκειται στο ότι μέσω καινοτόμων μέσων παρουσίασης, που θα ενθουσιάσουν και δεν θα κουράσουν τη νεολαία, θα δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να ψηλαφήσουν τον χώρο των ορυκτών σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εποχές (από την ανακάλυψή τους μέχρι σήμερα), κατανοώντας έτσι την αναγκαιότητα ύπαρξής τους και τη σύνδεσή τους με την καθημερινή ζωή.

Τα παιδιά θα έχουν πρώτη φορά την ευκαιρία να δουν συμπυκνωμένα ζωντανές εικόνες παραγωγικής διαδικασίας αλλά και ιστορικής εξέλιξης. Όπως επίσης και τη σύνδεση της παραγωγής αυτής με την κοινωνία και το περιβάλλον.

Με σύγχρονες εικόνες τεχνολογίας θα νιώσουν και θα κατανοήσουν σε βάθος πόσο έχει ήδη αυτοματοποιηθεί η παραγωγή, αλλά και πόσο μπορεί ακόμη περισσότερο να αυτοματοποιηθεί στο μέλλον, ώστε να διευκολύνει και να προστατεύει τον ανθρώπινο παράγοντα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

The post «Εξορυκτική δραστηριότητα και κοινωνία»: Μια διαφορετική ημερίδα για μαθητές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα