Εξέτασαν οι Σαϊεντολόγοι την Σκάρλετ Γιόχανσον για να γίνει «κυρία Τομ Κρουζ»;

Οπως όλα δείχνουν, οι σταρ του Χόλιγουντ μπλέκονται σε παράξενα σενάρια ακόμα και εκτός σινεμά. Πριν από λίγες ημέρες, ο ηθοποιός Μπρένταν Τάι εμφανίστηκε στο τοκ σόου της Μέγκιν Κέλι σε μία πολύκροτη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας έγιναν πρωτοσέλιδα και viral. Ο Τάι, o oποίος μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας και αποσχίστηκε πριν από λίγο καιρό, βρέθηκε στο πλατό της Κέλι για να αποκαλύψει την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι μέσα στο μυστηριώδες

κύκλωμα εξουσίας του Ντέιβιντ Μισκάβιτζ.

Ανάμεσα σε πολλά που είπε, ο Τάι αποκάλυψε ότι την περίοδο αμέσως μετά το διαζύγιο του Κρουζ με την Νικόλ Κίντμαν, είχε δει επίσημα έγγραφα και λίστες της Σαϊεντολογίας με τις γυναίκες που η «Εκκλησία» είχε περάσει από… ακρόαση για την μελλοντική θέση της «κυρίας Τομ Κρουζ». Ανάμεσά τους ήταν, λέει, το όνομα της Σκάρλετ Γιόχανσον.

Ο ισχυρισμός ακούστηκε πιστευτός δεδομένου ότι αυτή που έγινε τελικά κυρία Τομ Κρουζ, η Κέιτι Χολμς την οποία παντρεύτηκε ο σταρ το 2006 (για να τη χωρίσει το 2012 αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία) είχε περάσει από εξετάσεις από τους Σαϊεντολόγους ώστε να την εγκρίνουν.

Η 33χρονη Γιόχανσον όμως, αντέδρασε ακαριαία σε αυτή την κατηγορία, αρνούμενη τα όσα υποτιμητικά ακούστηκαν εις βάρος της.

Αυτή η φήμη στην οποία αναφέρεται ο Τάι δεν είναι σημερινή. Το Vanity Fair είχε κάνει παρόμοιες αποκαλύψεις το 2012, με το πολύκροτο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μορίν Ορθ.

Εκεί, η Ναζάνιν Μπονιάντι, μία ιρανικής καταγωγής βρετανίδα ηθοποιός, Σαϊεντολογος τότε και η ίδια, είχε αποκαλύψει τις απολυταρχικές και, σε σημεία, μαφιόζικες τακτικές της Εκκλησίας, όταν την πλάσαραν για σύντροφο του Κρουζ (έβγαιναν μαζί από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2005).

Το 2004, η Σέλι Μισκάβιτζ, σύζυγος του Αρχηγού της Σαϊεντολογίας Ντέιβιντ Μισκάβιτζ, αναλαμβάνει το άκρως απόρρητο πρότζεκτ «εύρεσης συντρόφου στον Τομ Κρουζ». Οχι, με τον φιλικό, κοινωνικό ρόλο της «προξενήτρας», αλλά με τον τρόπο της Σαϊεντολογίας. Αυτό σήμαινε αναλυτικές, στοχευμένες ακροάσεις σε ηθοποιούς που ήταν ήδη μέλη της Σαϊεντολογίας, οι οποίες όμως δεν γνώριζαν το πραγματικό ζητούμενο αλλά, αντιθέτως, πίστευαν ότι έπαιρναν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό για την Οργάνωση φιλμάκι. Κατά τη διάρκεια αυτών των «συνεντεύξεων», οι κοπέλες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν την προσωπική και πολλές φορές σεξουαλική τους ζωή και κατέληγαν σε μία σειρά ερωτήσεων για τον ίδιο τον σταρ («Πώς σου φαίνεται ο Τομ Κρουζ;», «Θα έβγαινες ποτέ μαζί του;» κτλ).

Ο σκοπός των ακροάσεων δεν ήταν να σε ψαρέψουν για το αν θα ήσουν ικανή να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις του συζύγου σου μόνο, αλλά και για το αν θα υπηρετούσες την ίδια την Οργάνωση και την εικόνα της. Οι ακροάσεις κρίθηκαν απαραίτητες και από τις δύο πλευρές, καθώς ο ίδιος ο Τομ Κρουζ θα ήταν ο πρώτος που θα έβγαινε εκτός εαυτού αν η σύντροφός του προσέβαλε με κάποιο τρόπο την Σαϊεντολογία.

Αντίθετα με την Μπονιάντι όμως, η Σκάρλετ Γιόχανσον αρνήθηκε με επίσημη δήλωσή της τη συγκεκριμένη φήμη, όπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα.

«Βρίσκω και μόνο την ιδέα ότι κάποιος περνά από συνεντεύξη για να επιλεχθεί για μία σχέση, εξευτελιστική. Απαγορεύω στον οποιονδήποτε να με παρουσιάζει ως κάποια που δεν έχω την αξιοπρέπεια να επιλέγω η ίδια τους συντρόφους μου. Μόνο ένας άντρας, όπως τώρα ο Μπρένταν Τάι, θα κατασκεύαζε μία τέτοια απαράδεκτη φήμη για μια γυναίκα…».

Με τον σύντροφό της, επίσης ηθοποιό, Κόλιν Τζοστ (EPA/Jimmy Morrison)

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τάι είπε ότι οι σαϊεντολογικές αναφορές που είχε δει, έδειχναν ότι η Γιόχανσον δεν τα είχε πάει και πολύ καλά στη συγκεκριμένη οντισιόν ως «μέλλουσα κυρία Κρουζ». Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το όνομα της διάσημης ηθοποιούς εμπλέκεται με τη Σαϊεντολογία: ένα άλλο διάσημο μέλος της συγκεκριμένης «Εκκλησίας», ο Τζον Τραβόλτα, της έδωσε στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ το 2015 ένα πολύ παράξενο φιλί, που μαρτυρούσε ιδιαίτερη οικειότητα. Η Γιόχανσον είχε πει τότε ότι το φιλί του Τραβόλτα δεν την σόκαρε και ότι «είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει».

Το «άβολο» φιλί του σαϊεντολόγου Τζον Τραβόλτα στην Σκάρλετ Γιόχανσον (Instagram, 2015)

Η ηθοποιός αυτή την περίοδο είναι ζευγάρι με τον σταρ του «Saturday Night Live», Κόλιν Τζοστ. Μάλλον ο ίδιος δεν χρειάστηκε να την περάσει από καμία μυστηριώδη οντισιόν.

The post Εξέτασαν οι Σαϊεντολόγοι την Σκάρλετ Γιόχανσον για να γίνει «κυρία Τομ Κρουζ»; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα