Εθνικιστές στα Σκόπια έκαψαν ελληνική σημαία σε διαδήλωση

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Σκοπίων με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας.

Ζήτησαν ακόμη την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ.

Κλικ
για να δείτε το σλάιντ

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, 3.000-5.000 άνθρωποι έκαναν πορεία από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξαν μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και μία ελληνική σημαία.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ήταν και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της ΠΓΔΜ, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο πλήθος.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ να μην αποδεχτούν καμία αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας και καμία τροποποίηση του συντάγματος.

Επίσης, οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας Φιλίας της ΠΓΔΜ με την Βουλγαρία, την οποία οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών υπέγραψαν στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, όπως και κατά του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

The post Εθνικιστές στα Σκόπια έκαψαν ελληνική σημαία σε διαδήλωση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα