Ερντογάν «μαλώνει» ΗΠΑ-Ρωσία για τη Συρία: «Αν δεν μπορείτε, να φύγετε»

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη θέση που πήραν Μόσχα και Ουάσινγκτον για τη Συρία, λέγοντας πως δεν είναι δυνατή μία στρατιωτική λύση στη χώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε να δηλώσει ότι αδυνατεί να κατανόησει αυτή τη στάση.

Όσοι δεν πιστεύουν σε μία στρατιωτική λύση στη Συρία, θα πρέπει να φύγουν, αποσύροντας τα στρατεύματά τους, διεμήνυσε λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη Ρωσία

όπου θα συζητήσει το θέμα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτά τα σχόλια. Αν μια στρατιωτική λύση είναι εκτός συζήτησης, τότε αυτοί που το λένε, θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους», ξεκαθάρισε ο Ερντογάν ψέγοντας Ρώσους και Αμερικανούς για τις τελευταίες δηλώσεις τους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε -και πάλι- ως γεφυροποιός στη διένεξη ανάμεσα στο Κατάρ και τους άραβες γείτονές του στον Κόλπο, που διαρκεί ήδη πέντε μήνες.

Βάζοντας το καπέλο του μεσολαβητή, ο Ερντογάν προανήγγειλε ενόψει της επίσκεψής του στο Κουβέιτ την Τρίτη, ότι κομίζει λύση για την εκτόνωση της κρίσης.

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ από τις 5 Ιουνίου, κατηγορώντας την Ντόχα ότι στηρίζει το Ιράν και ύποπτες για τρομοκρατία ομάδες ισλαμιστών (κατηγορίες τις οποίες αρνείται το Κατάρ).

Το Κουβέιτ -πρώτος σταθμός της μεσολαβητικής προσπάθειας του Ερντογάν- είχε προσπαθήσει να αναλάβει ανάλογο ρόλο στη διένεξη. Επόμενος σταθμός του τούρκου προέδρου, θα είναι το Κατάρ την Τετάρτη.

The post Ερντογάν «μαλώνει» ΗΠΑ-Ρωσία για τη Συρία: «Αν δεν μπορείτε, να φύγετε» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα