Ερχονται τα χάρτινα drones μίας χρήσης!

20:36 1/4/2017 - Πηγή: Protagon

Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάποια αντικείμενα όπως μπαταρίες ή ιατρικά εφόδια μπορεί να είναι απολύτως απαραίτητα για να σωθούν ζωές. Ποιος είναι όμως ο ασφαλέστερος και μικρότερου κόστους τρόπος να γίνει αποστολή τέτοιων φορτίων;

Ο αμερικανικός στρατός αναζητά τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Η πιο επαναστατική ιδέα που έπεσε στο τραπέζι είναι η κατασκευή αυτόνομων ιπτάμενων σκαφών μιας χρήσης. Η Υπηρεσία Ανάπτυξης Προηγμένων Τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού, η περίφημη DARPA από την οποία έχουν ξεπηδήσει

πολλές τεχνολογίες που άλλαξαν τον κόσμο όπως το Διαδίκτυο, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει αυτή την ιδέα.

Το πρόγραμμα ονομάζεται ICARUS και έχει στόχο την κατασκευή «ιπτάμενων οχημάτων που θα κάνουν μεγάλης ακρίβειας παραδόσεις κρίσιμων προμηθειών και εφοδίων χωρίς να γίνονται ορατά και στην συνέχεια θα εξατμίζονται στην ατμόσφαιρα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αναφορά της DARPA.

Η Otherlab, μια εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο που ειδικεύεται στην κατασκευή αναπάντεχων μηχανημάτων που αποτελούνται από ασυνήθιστα υλικά, είναι μια από τις εταιρείες που προσέλαβε η DARPA στο πλαίσιο του ICARUS.

H Otherlab έχει αναλάβει την κατασκευή του APSARA, ενός drone που κατασκευάζεται από χαρτόνια και ταινίες συσκευασίας. Το APSARA έχει πάνω του μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την λειτουργία και κίνηση του ηλεκτρονικά συστήματα όπως μια μπαταρία και ένα GPS. Οταν το APSARA ολοκληρώσει την αποστολή του, φθάσει δηλαδή στον προορισμό του και ρίξει το φορτίο που μεταφέρει, αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία αποσύνθεσης του.

Η DARPA χρηματοδοτεί μάλιστα ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών συστημάτων που θα αυτοκαστρέφονται και αυτά όπως το drone. To APSARA μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους περίπου ενός κιλού. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Smithsonian Magazine η Otherlab σκέφτεται ήδη την επόμενη γενιά τέτοιων dronesπου δεν θα αποτελούνται από χαρτί αλλά από τα φυτικά μέρη ενός μύκητα όπως αυτά των μανιταριών! Τα drones αυτά δεν θα μεταφέρουν φορτία αλλά μηνύματα. Από το ταχυδρομικό περιστέρι στο ταχυδρομικό μανιτάρι δηλαδή!

The post Ερχονται τα χάρτινα drones μίας χρήσης! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα