Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πρόκειται να αναγορεύσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα.

Οπως αναφέρει την Τετάρτη η «Καθημερινή», η οποία επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του Ιδρύματος, πρόθεση του Τμήματος ήταν με την αναγόρευση να τονισθεί η σχέση που έχει ιστορικά η Ελλάδα με τη Ρωσία.

Η αναγόρευση θα

γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα και, όπως είναι μάλλον φυσικό, δεν θα παραστεί ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αντ’ αυτού θα παραστεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ρωσία – Ελλάδα: Μαζί διά μέσου των αιώνων».

Χαιρετισμούς θα εκφωνήσει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιος Σαββίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαος Ζαχαριάς και ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος.

Θα ακολουθήσει Laudatio του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Θανάση Χρήστου.

The post Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Βλαντίμιρ Πούτιν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα