Επίθεση χάκερ κατά της καμπάνιας του Μακρόν

09:20 6/5/2017 - Πηγή: Protagon

Το ότι οι γαλλικές εκλογές είχαν άρωμα αμερικανικών το ξέραμε. Ειδικά από τη στιγμή που το δίδυμο του β’ γύρου ορίστηκε ως Εμανουέλ Μακρόν εναντίον Μαρίν Λεπέν όλοι είδαν αντιστοιχίες στο δίδυμο Χίλαρι Κλίντον εναντίον Ντόναλντ Τραμπ. Ομως τώρα έρχεται μια υπόθεση κυβερνοεπίθεσης κατά του στρατοπέδου του κεντρώου υποψηφίου να κάνει τη μάχη σχεδόν παρόμοια!

Σύμπτωση; Οπως είχε συμβεί και με την ομάδα της Χίλαρι Κλίντον τον περασμένο Νοέμβριο έτσι συνέβη και με το στρατόπεδο του Μακρόν.

Ενώ απομένει ένα 24ωρο μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, το κίνημα «En Marche!» ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα συντονισμένης κυβερνοεπίθεσης με συνέπεια τη διαρροή εκατοντάδων εσωτερικών εγγράφων που αφορούν στην προεκλογική εκστρατεία.

Οπως αναφέρουν δεδομένα συνολικού όγκου 9 gigabyte αναρτήθηκαν αργά την Παρασκευή στο Διαδίκτυο. Τα έγγραφα, όπως τονίζεται, παρουσίαζαν μόνο την ομαλή λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τα γνήσια έγγραφα αναμείχθηκαν με ψεύτικα και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σπείρουν «αμφιβολίες και παραπληροφόρηση».

«Η δημοσίευση αυτών των εσωτερικών εγγράφων δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας ανησυχεί σε ό,τι αφορά την νομιμότητα και τη συμμόρφωσή τους», τόνισαν από το «En Marche!».

«Η σοβαρότητα αυτού του περιστατικού είναι δεδομένη και δεν θα ανεχτούμε να τεθούν σε κίνδυνο τα ζωτικά συμφέροντα της δημοκρατίας», προσέθεσαν.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν προέβη σε σχόλιο για την καταγγελθείσα ηλεκτρονική παρείσφρηση. «Ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε κανένα άλλο υπουργείο δεν θα σχολιάσει το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την νομοθεσία, η προεκλογική περίοδος έληξε τα μεσάνυχτα», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το φθινόπωρο το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον είχε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης και οι υποψίες στράφηκαν κατά της Μόσχας και ενός ρωσικού δάκτυλου (που πλέον θεωρείται βέβαιο ότι επηρέασε τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές). Τώρα είναι γνωστό ότι η Λεπέν είναι η εκλεκτή της Μόσχας. Συμπτώσεις…

The post Επίθεση χάκερ κατά της καμπάνιας του Μακρόν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα